CHP Mersin Milletvekili Fikri Sağlar, OHAL uygulamaları ve Katar krizine ilişkin açıklamalarda bulundu.

Hükümetin Katar’a asker gönderme kararını eleştiren Sağlar, “Teröre şiddete destek vermek için Katara asker gönderenlere karşı mücadele etmek için, işkenceyi, ölümü reva görenlere karşı mücadele ederek 'hayır' diyeceğiz” dedi.

CHP’li Sağlar, Mersin Emek ve Demokrasi Platformu’nun, Olağanüstü Hal (OHAL) ile Kanun Hükmünde Kararnamelerin (KHK) kaldırılması talebiyle Özgür Çocuk Parkı'nda düzenlediği basın açıklamasına katıldı.

‘MİLYONLARIN SESSİZ EYLEM BİÇİMİDİR’

Milletvekili Fikri Sağlar, OHAL ile beraber Türkiye’nin bir hukuk devleti olmaktan çıktığını dile getirerek, ülkede demokrasi kurumlarının ve demokrasi kurallarının askıya alındığını söyledi.

 Ülkede tek adam anlayışının her gün her yeri sardığını ve ülkenin bir dikta anlayışı ile yönetildiğini savunan Sağlar, “Bu duruma dur diyebilmek için ancak demokrasiye, insan haklarına, özgürlüğe, eşitliğe, Cumhuriyete ve dili, kimliği ne olursa olsun bu ülkede yaşayan herkesin daha fazla mücadele etmesi gerekir” ifadelerini kullandı.

Sağlar, OHAL’in kaldırılması için alanlara çıkan insanların geleceklerini kurtarmak için bir araya geldiğini ve İşlerini geri istedikleri için açlık grevine giren Nuriye Gülen ile Semih Özakça’nın eylemlerinin "Milyonların sessiz eylem biçimi" olduğunu söyledi.

2019 yılına kadar demokrasi için mücadele edilmesi gerektiğini ifade eden Sağlar, “Şimdi hepimizin nerede olursak olalım, ne düşünürsek düşünelim hepimiz Kürdü, Türkü, Ailevisi insanlık dışı faaliyet gösterenlere, OHAL’in kaldırılması için mücadele etmesi gerekir. Teröre şiddete destek vermek için Katara asker gönderenlere karşı mücadele etmek için, işkenceyi, ölümü reva görenlere karşı mücadele ederek 'hayır' diyeceğiz” dedi.

(Kaynak: Dihaber)