Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın ’silah bırakma’ açıklamasını eleştirdiği CHP Ardahan Milletvekili Ensar Öğüt, "Şerefli Türk askerine iftira atarak, kozmik odaya girip askerimizin onurunu inciten anlayışın, CHP’yi ağzına alması için boy abdesti alması lazım" dedi.

CHP Ardahan Milletvekili Ensar Öğüt geçen hafta yaptığı "Türk'ün Kürt'ün cebinden para alınıyor Kürt'ü öldürmek için. Kürt’ü öldürmek için bomba yağdırılıyor. Asker de Örgüt de silah bırakmalı’’ açıklamasıyla dikkatleri çekmişti.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan bunun üzerine Batman’da, "Terör örgütü tabii ki silah bırakacak ama, silah güvenlik gücünün bir enstrümanıdır, onun tamamlayıcı bir unsurudur. Güvenlik gücü silahıyla dolaşır. Ne için? Mal güvenliğini, can güvenliğini sağlamak için, keyfi olarak değil. Bunu söyleyen de maalesef ana muhalefet partisinin bir milletvekili" diyerek tepki göstermişti.

Başbakan’ın bu sözlerine Ardahan’dan karşılık veren Ensar Öğüt, ’asker silah bıraksın’ demediğini savunarak şunları söyledi:

"Sayın Başbakan her ortamda partimizi ve şahsımızı yıpratmak için, muhalefetin milletvekili, ’Asker de PKK da silah bıraksın dedi’ diye konuşma yaptı. Ben ’Asker silah bıraksın’ demedim. Benim açıklamam şudur: ’Kürt sorunu barışçıl yollarla ve diyalogla çözülür. PKK silah bırakıp, teslim olacak. Asker de siyasi otoriteyle yani hükümetle diyoloğa geçecek. Terör bittikten sonra doğal olarak silah bırakmış olacak. Terör bittikten sonra asker boş dağlara mı bomba atacak? ’Silah tüccarlarıyla ortaklığınız mı var sayın başbakan? Şerefli Türk askerine iftira atarak, kozmik odaya girip askerimizin onurunu inciten anlayışın CHP’yi ağzına alabilmek için boy abdesti alması lazım. Boy abdesti alacak, ondan sonra da CHP ile asker arasına girecek. Bunu herkes bilsin. Türk Silahlı Kuvvetleri bizim göz bebeğimizdir."