Tüketici ve İklimi Koruma Derneği, Ankara Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyeler hakkında Ankara’da yaşayan vatandaşlara sağlıksız şebeke suyu içirdikleri, halkın sağlığını tehlike attıkları ve görevi kötüye kullandıkları gerekçesiyle suç duyurusunda bulundu.

Suç duyurusu için adliyeye gelen dernek üyeleri, adliye önünde bir basın açıklaması yaptılar. Basın açıklamasına Cumhuriyet Halk Partisi milletvekilleri Aylin Nazlıaka ve Mahmut Tanal da katıldı.

Son günlerde Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’le su polemiğine giren Aylin Nazlıaka, burada basın mensuplarına konuştu. Nazlıaka, “Bildiğiniz gibi Ankara Büyükşehir Belediyesi 20 yıldır aynı zihniyet tarafından yönetilmektedir. Bu zihniyet Ankara’nın her karış toprağını ranta dönüştürmeyi amaçlayan, sadece kendisini, ailesini ve çevresini zengin etmeye çalışan bir zihniyettir. İçinde bulunduğumuz dönemde Ankara suyu, havası kirli sanatının içine tükürülen, gece vakti ormanları yok edilen, üst geçitleri çöken, alt geçitleri bir yağmur yağdığı zaman göle dönüşen zavallı bir şehir haline dönüşmüştür. Ankara tarihsel zenginliklerini kaybetmenin yanı sıra her geçen gün geçmişten aldığı o gücü de kaybetmektedir maalesef. Hangi sorunu konuşursak konuşalım aslında Ankara’nın tek bir sorunu vardır. Ankara’nın sorunu; Melih Gökçek’tir” dedi.

NAZLIAKA: GÖKÇEK, DAMACANA ŞİRKETLERİNİ SATIN ALIYOR

Nazlıaka, “Ankara’nın bu en temel sorunuyla mücadele etmeye devam edeceğiz. Bugün burada suç duyurusunda bulunuldu Melih Gökçek’le ilgili olarak. Çünkü; her şeyden önce kamuoyundan bir bilgiyi sakladı. Kamuoyuna ve devlete Kızılırmak suyunu verdiğini sakladı. Biz kendisine bunu itiraf ettirdik. Ardından çelişkili açıklamalar yaptı. 3 aydır veriyordum dedi, sonra 6 altı aydır veriyorum, dedi. Ama sürekli bir şeyleri saklama derdindeydi. Kendisi aslında Ankara’nın şebeke suyunu temizlerken ortaya çıktı ki damacana şirketlerine yatırım yapıyor. Şu an Ankara’da 10 damacana şirketinden 4’ünü satın almış diğerleriyle de görüşme halinde. Biz bu süreci de takip edeceğiz. Ey Melih Gökçek madem Ankara’nın suyu bu kadar temizdi, o zaman neden damacana sektörüne yatırım yapıyorsun, bu sektörü ele geçirmeye çalışıyorsun” dedi. (zete)