CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu 16 Nisan’dan sonraki tutumlarından dolayı eleştiriliyor ve bundan dolayı kendisine karşı bir alternatif liderlik arayışı başladı.

CHP içinde neler oluyor? Bunun siyasete yansımalarını değerlendiren CHP İstanbul Milletvekili Melda Onur’a göre CHP bunu ilk kez yaşamıyor.

‘Anayasa değişikliklerine ilişkin 16 Nisan'da yapılan referandum seçimlerinin ardından CHP'de ‘olağanüstü kurultay' sesleri yükselmeye başladı.

Zafer Arapkirli ile Seyr-ü Sabah'a açıklamalarda bulunan CHP İstanbul Milletvekili ve gazeteci Melda Onur "CHP bu tür tartışmaların olduğu bir partidir. CHP bunu ilk kez yaşamıyor. Demokratik bir işleyiştir bu, içeride adaylar çıkabilir. İktidar partisinin kendi partisi içerisine getirdiği bu ceberrut süreci ideal olarak görmeyin. ANAP'ın olduğu dönemleri düşünün. Onların dönemlerinde de bu tür şeyler oluyordu" dedi.

Öte yandan "‘Biz sokağı tasvip etmiyoruz' açıklaması yanlıştı" diyen Melda Onur'a göre hukuk ortadan kalkınca sokak hak olur.

‘KILIÇDAROĞLU, BAŞBAKANDAN VE CUMHURBAŞKANINDAN ÖNCE ÇIKIP BU KARARI KABUL ETMEDİKLERİNİ SÖYLEMELİYDİ'

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu 16 Nisan’dan sonraki tutumlarından dolayı eleştiriliyor ve bundan dolayı kendisine karşı bir alternatif liderlik arayışı başladı. CHP içinde neler oluyor? Bunun siyasete yansımalarını değerlendiren CHP İstanbul Milletvekili Melda Onur’a göre CHP bunu ilk kez yaşamıyor.

CHP'nin 16 Nisan'a kadar çok iyi bir kampanya yürüttüğünü belirten Melda Onur, "CHP ‘hayır bloğu'nu çok iyi bir şekilde 16 Nisan'a kadar taşıdı. Ama CHP'nin 16 Nisan'dan sonra YSK kararının sanki kabullenilmiş gibi, insanları sokaktan çeken bir politika yürütmesi içeride bir tatsızlık yarattı. Çünkü 16 Nisan akşamı Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu, başbakandan ve cumhurbaşkanından önce çıkıp bu kararı kabul etmediklerini söylemeli ve genel başkan yardımcılarını YSK'ya göndermeliydi. İnsanlarda böyle bir beklenti oldu. Bunun dışında ‘hayır'ı sahiplenip sokakta olan insanlar günlerce destek bekledi ama ardından yapılan ‘biz sokağı tasvip etmiyoruz' açıklaması ‘hayır cephesi'nin ateşini söndürdü. Şimdi hayır cephesine bu şekilde nasıl sahip çıkılacak ben anlamış değilim" değerlendirmesinde bulundu. 

‘LİDERLİĞİ MİLLETVEKİLLERİ VE PARTİNİN ÜST DÜZEY YÖNETİCİLERİ YAPARSA SİLAHLI SALDIRI KOLAY DEĞİL' 

Onur, Kılıçdaroğlu'nun ‘16 Nisan gecesi silahlanmışlardı' sözlerinin gerçeği yansıtmadığını söyledi:

"Hukuk ortadan kalkınca sokak hak olur. Sokak benim hukuki hakkımdır. Partimizde bu konuda bir anlaşmazlık var. Biz sokağa çıktığımızda haksız mıydık? Ya da sokakta insanlar toplantı ve gösteri özgürlüğünü kullandıklarında hukuka aykırı mı davranıyorlardı? Kaldı ki karşı taraf silahlı mıydı? Liderliği eğer milletvekilleri ve partinin üst düzey yöneticileri yaparsa kolay değil o silahlı saldırı. Sonuçta silahlı insanlar yukarıdaki güce bakıyorlar.

Onlar iktidarın paramiliter güçleri, kendiliğinden bağımsız hareket edebilen örgütler değil. Bu tür geri adım atmalar bizim önümüzü kapatır. Bu konuda Selin Sayek Böke'nin istifa gerekçelerini haklı buluyorum. Selin Hanım, genel başkan yardımcılığı yaptığı süreçte çok itiraz eden biri değildi. Onun bu çıkışında yalnız olmadığını düşünüyorum."
Kılıçdaroğlu'nun "Saray düğmeye bastı, bazı milletvekili arkadaşlarımız da buna alet oldu" sözleri için Onur, "Bizim partimizin içerisinde sarayın gizlice hareket edebileceği bir alan yok. En azından böyle bir şey bu muhalif kişilerle yapılamaz" dedi.