CHP Genel Başkan Yardımcısı Hurşit Güneş, Kocaeli'ndeki parti toplantısında, "Kürtler eninde sonunda bizim kucağımıza oturacak" dedi. CHP Genel Merkezi soruşturma başlattı.

PARTİLİLER ŞOK OLDU

Geçen hafta Kocaeli'nde temaslarda bulunan CHP Genel Başkan Yardımcısı Hurşit Güneş, göreve yeni başlayan il yönetimiyle de toplantı düzenledi. Güneş'in gazetecilerin salondan ayrılmasından sonra söylediği sözler ise partilileri şok etti.

Yeni Şafak gazetesinden Behçet Güngör'ün haberine göre toplantıda bir partili Kürtlerin CHP'ye neden ilgi göstermediğini sordu. Kürtlerin şu anda kendilerine uzak durduğunu kabul eden Güneş, ancak Kürtlerle ilgili bazı çalışmalar yaptıklarını söyledi.

KÜRTLER TOPLANTIYI TERK ETTİ

Güneş sözlerini şöyle sürdürdü: "Kürtler sonuçta bize ilgi göstereceklerdir. Yeni politikalar geliştiriyoruz. Kürtler eninde sonunda bizim kucağımıza oturacaklar." Bu sözler üzerine salonda buz gibi bir hava eserken Kürt kökenli partililerin çoğu toplantıyı terk etti. Partililer bu sözleri genel merkeze ilettiler. Bu arada tartışma Kocaeli'nde yerel medyaya da yansıdı.

CHP'Yİ GÖREVE ÇAĞIRIYORUM

CHP Darıca Belediye Meclis Üyesi Öner Ayırkan "Tepkimizi genel merkeze ilettik. Kimseden şimdiye kadar tepki gelmedi. CHP yönetimi bu açıklamaya tepki göstermedi. Tepki göstermemek kabul etmek anlamına gelir. CHP yönetimini göreve çağırıyorum" diye konuştu.

Skandala önce sessiz kalan CHP yönetimi tepkilerin artması üzerine araştırma başlattı. Genel Merkez, il başkanlığından konuşma kasetlerini istedi. Kayıt tutulmadığını bildiren il yönetimi ise sözleri doğruladı.

ÇOK TALİHSİZ BİR AÇIKLAMA

 Güneş'in sözlerini doğrulayan eski CHP Kocaeli İl Başkan Yardımcısı Ertan Kayıkçı, "Çok talihsiz bir açıklama, CHP yönetimi buna tepki göstermeli" değerlendirmesini yaptı. CHP İzmit İl Yönetimi Üyesi Turgut Yıldız ise yönetiminde olduğu için bu konuda yorum yapmak istemediğini söyledi. Güneş'in bu sözleri kullanıp kullanmadığı yönündeki soruya ise Yıldız, "Kullanmadı diyemiyorum. Kullandı. Ancak sorun çıksın istemiyorum. Bu konuda daha rahat olan arkadaşlarla konuşursanız daha iyi olur" dedi.

ŞİKAYET ETTİLER

Bizim Kocaeli Gazetesi'nin muhabiri Cemalettin Öztürk, Güneş'in bu sözleri gazetecilerin toplantıyı terk etmesinden sonra kullandığını, CHP'lilerin gazeteye gelerek bu durumu kendilerine aktardığını dile getirdi.

(Yeni Şafak)