Dün gece Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul eski milletvekili Prof. Dr. Binnaz Toprak, İMC TV’de yayınlanan Ayşegül Doğan’ın sunduğu Gündem Müzakere’ye konuk oldu. 

Binnaz Toprak, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun özel bir televizyon kanalında ifade ettiği  dokunulmazlıklara “evet” oyu vereceklerini kararını duyduğunda şok geçirdiğini söyledi. Toprak, yargının vesayet altında olduğu bir dönemde CHP’nin dokunulmazlıkları kaldıralım demesinin başlı başına bir hata olduğunu ifade etti. 

‘PARLAMENTOYU FESHETMEK’

Toprak, bağımsız bir yargının olmadığı bir ortamda milletvekillerinin dokunulmazlığının kaldırılmasının aslında parlamentoyu tamamen feshetmek anlamına geldiğini sözlerine ekledi. 

Bununla birlikte, Kılıçdaroğlu’nun konuşmasını çok vahim bulduğunu belirten Binnaz Toprak, CHP’nin bir yandan Cumhurbaşkanı’nı anayasaya uymadığı için eleştirdiğini öte yandan  anayasaya aykırı olduğu halde CHP’nin dokunulmazlıkların kaldırılmasına katkıda bulunduğunun altını çizdi. 

‘HDP’LİLERDEN SONRA SIRADA CHP’LİLER VAR’

Sosyal demokrat bir partinin ilkesel bir duruş sergilemesi gerektiğini de ifade eden Toprak, HDP’li vekillere “dokunulduktan” sonra sıranın CHP’li muhalif vekillere geleceğini söyledi. Binnaz Toprak, parti içindeki vekillerin yüzde 90’ının “kürsü dokunulmazlığının” kaldırılmasına karşı olduğunu fakat CHP’nin, AK Parti’nin tuzağına düştüğünü belirtti. 

Toprak, “Partimin böyle bir karar almasından üzgününüm” derken, dokunulmazlıklara “evet” demekle CHP’nin tarihin karanlık sayfalarında yer alacağını vurguladı.