İstanbul’da düzenlenen bir etkinlikte yaklaşık 200 kişilik ülkücü bir grubun saldırısına maruz kalan CHP İstanbul Milletvekili Eren Erdem, AKP milletvekilleri ile iktidara yakın medya tarafından hedef haline getirildiğini öne sürdü.

Erdem, “Gerçekleşen saldırının failleri orada bulunan 150-200 kişi değil, bunun sorumlusu ‘havuz’ medyasıdır, ‘Saray Pokemonları’dır, sözlerimizi çarpıtan çarpık yayın kuruluşlarıdır, siyasi ve milletvekilleridir” dedi.

İstanbul Bağcılar'da CHP İlçe Gençlik Kolları tarafından Malatya Akçadağ Güneşli Köyü Derneği’nde organize edilen "Başkanlık sistemi" konulu panele katılan CHP İstanbul Milletvekili Eren Erdem ve partililer, bozkurt işaretleri yapan bir grubun saldırısına maruz kaldı.

Maruz kaldıkları saldırıyı yeni bir “Madımak girişimi olarak nitelendiren CHP’li Eren Erdem, yaşanan olayı ve sonrasındaki gelişmeleri DİHA'ya değerlendirdi. 

Düzenlenen panelde tek konuşmacının kendisi olduğunu ifade eden Erdem, yaşanan o anları şöyle anlattı:

"Konuşmama başladığım zaman dışarıdan tekbir sesleri geldi. Önce şehit yürüyüşü var zannettim. Daha sonra 'Eren Erdem şaşırma, sabrımızı taşırma' sloganını duyunca olayın bana yönelik olduğunu anladım. Küçük bir kitle olabileceğini düşündüm. Ancak fiili saldırı gerçekleşti, camlar kırıldı. Arkadaşlarımız ve dernek yöneticileri aşağı indiler, barikat kurmaya çalıştılar. Dernek Başkanı ve yönetimi aşağı da darp edildi. Saldırgan kitle çeşitli cisimler atmaya devam ediyordu. Polis geldi, barikat oluşturdu, polis barikatının arkasından taş atmaya devam ediyorlardı."

'ÖNCEDEN BİLGİLENDİRME YAPMAMIŞTIK!' 

"Bağcılarda etkinlik yapacağımızı ilan etmedik. Bu kitle örgütlü hareket etmektedir. Videoları elimizde var. Bozkurt işaretleri ile harekete geçiyorlar, örgütlü hareket ediyorlar. Bu zannediyorum Saray ile MHP'nin başkanlık koalisyonuna karşı gösterdiğim tepkiye yönelik bir saldırıdır. Siyasi partiler kendi tabanlarına çeki düzen vermelidir. Demokratik bir şekilde protesto edebilirlerdi. İnsanlara saldırmasalardı, demokratik tepkileri beni rahatsız etmezdi. Binanın taşlanması, dernek yöneticilerinin darp edilip dövülmesi, binanın içine girmeye çalışmaları rahatsızlık vericidir. Tekbir atılıyor; içeride çocuklar ve yaşlı insanlar var. Endişe duyduk.

‘SALDIRIYI GERÇEKLEŞTİRENLER ORTAYA ÇIKARILMALI’

"Osmanlı Ocakları bana bir mesaj göndermiş; olayı kınıyoruz, demokrasiye yapılmış bir saldırıdır demişler. Biz yapmadık demeye getirmişler. MHP kesinlikle bizim gençlerimizle alakası yoktur diyor. MHP ve Osmanlı Ocakları bizim ile ilgisi yoktur diyor. Ama ortada görüntüler var, tekbir getiren kesimler var. Bunlar değilse, bunların kılığına girmiş bir yapıdır.

Bunun ortaya çıkarılması gerekiyor, kim bu kitleyi linç etmeye göndermiştir.” "Bu işin son bulması, bu ortamın değişmesi ve normalleşmesi lazım. Politikanın yenilemesi ve güncellemesi gerekiyor. Bu şiddet ortamının tabana yayılması yaygınlaşması sıkıntılı ve tehlikelidir. Gerçekleşen saldırının failleri orada bulunan 150-200 kişi değil, bunun sorumlusu ‘havuz’ medyasıdır, ‘Saray Pokemonları’dır, sözlerimizi çarpıtan çarpık yayın kuruluşlarıdır, siyasi ve milletvekilleridir. Oraya geliş bir sonuçtur. Oraya getirten ise, CHP vekillerini hedef tahtasına oturtan ‘havuz’ medyasıdır.

Elbette biz fikirlerimizi söyleyeceğiz. Oraya gelen gençleri sorgulamıyorum, onları getirenlere bakıyorum. Yeni bir barış iklim ile toplumsal mutabakat sağlanması gerektiğini düşünüyorum. Aksi takdirde iyi bir görüntü değil, demokrasimiz açısından sıkıntılıdır. Demokrasi için gereken reformlar yapılmalıdır.

Demokrasi cephesi, fikirlerin düşüncelerin özgürce konuşulacağı politik hattır. Barış ve demokrasi getirme perspektifini benimseyen bütün siyasi partiler ve sivil toplum örgütleri genel değerlendirme olarak ele alınmalıdır. Türkiye sorunlarını konuşarak çözmelidir. Bu da ancak zemini ile yaratmak ile mümkündür.