CHP İstanbul Milletvekili Eren Erdem, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından Fethullah Gülen’in iadesi için ABD’ye gönderilen belgeleri ve Bülent Arınç’ın Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’e yönelik, "Parsel parsel" ifadelerini köşesine taşıdı.

Erdem, Tayyip Erdoğan'ın başlattığı "idam kampanyası" kesinlikle Fetullah Gülen'in iade edilmemesi için gerçekleştirilmiştir. İdam olan ülkeye "iade" yapılmaz.” İfadelerini kullandı.

"Gülen gelir, mahkemede konuşursa; "AKP diye bir parti kalmaz." İddiasından bulunan Erdem, Bülent Arınç’a seslenerek, "Bülent Arınç, azıcık haysiyetin varsa konuşursun." dedi.

Eren Erdem’in ABC’de yayınlanan, "Gülen'in iadesini istemeyen partiyi açıklıyorum" başlıklı yazısı şöyle:

Daha önceleri "yeter bu hasretlik" diye Fetullah'a seslenen Erdoğan ve kurmayları, bu günlerde ABD'nin FETÖ liderini iade etmesi için can hıraş çalışıyor. Bu cümleyi kurarken, son bölümde çok tereddüt ettim. Çünkü gerçekte olup bitenlere baktığımızda, böyle bir çalışmanın olmadığını görebiliriz.

***

1- Tayyip Erdoğan'ın başlattığı "idam kampanyası" kesinlikle Fetullah Gülen'in iade edilmemesi için gerçekleştirilmiştir.

2- Klasik Erdoğan taktikleri. Bir taşla iki kuş vurmak böyle olsa gerek! Hem Türkiye halkının birikmiş öfkesini alan bir söylem geliştiriyor (idam söylemi), hem de ABD'nin iade sürecini baştan sona olumsuz etkileyecek bir argüman yaratıyor.

3- İdam olan ülkeye "iade" yapılmaz. Bu herkes tarafından bilinir. Bu ince hareket, toplumun gazını almaktan ibaret bir "iade tiyatrosu" oluşmasını sağlıyor.

4- İade için gönderilen dosyalar, alenen ABD Gülen'i iade etmesin diye hazırlanmış. 15 Temmuz ile ilgili "tek bir delil" gönderilmemiş.

5- Eğer ABD, bir terör örgütü liderini Türkiye'ye iade etmiyorsa; Gülen ile ilişkisinden ziyade, AKP'nin isteksizliğinden kaynaklıdır.

6- Çünkü, ABD için Türkiye; Gülen'den daha değerlidir. Hele hele; ortadoğuya fiilen müdahil olmuş bir Türkiye'yi asla kaybedemez. Bırak Gülen'i, sağlam bir dosya ile George Bush'u bile iade eder.

***
Bakmayın siz ABD'ye ayar veren konuşmalarına. AKP'liler Gülen'in iadesini kesinlikle istemiyor. Bekir Bozdağ, kendi parti tabanına heyecan vererek süreci yönetmeye çalışıyor.

Eğer Gülen'in iadesini isteseydi, kesinlikle "bu dosyalar gönderilmezdi." Hulusi Akar'ın yaverinin ifadeleri, itirafçıların beyanları gönderilirdi. 15 Temmuz'da yapılan yazışmalar, ByLock konuşmaları, Gülen'in haki elbise ile verdiği mesajlar gönderilirdi. Bu konuda hazırlanmış MİT raporları, önden gelen istihbaratlar; Alexander Dugin'in "önceden yaptığı uyarılar" bilgi notu olarak eklenirdi.

***

Peki neden istemiyorlar?

Çünkü Gülen gelir, mahkemede konuşursa; "AKP diye bir parti kalmaz." Gülen'in AKP ilişkilerini deşifre etmesi halinde, AKP'nin varoluşsal bir kriz yaşaması muhtemel. Hadi Türkiye kamuoyuna "havuz medyası üzerinden" algı operasyonu yaptı. Dünya'ya nasıl anlatır böyle bir durumu?

***

Ne yapacaklar söyleyeyim. Gülen'cilerle dirsek teması olan Bakan, Milletvekili, Belediye Başkanı kadroları tamamen temizlemeden Gülen'in iadesine asla imkan sunmayacaklar. Süreci kilitleyecekler. ABD; "bize şöyle belgeler verin" diyecek, bizimkiler "eyy ABD, eyyyy ABD" nutukları atacak.

Nasılsa "gazeteler, ABD'nin talep ettiği belgelerle alakalı açıklamaları yazmayacak...

" Böyle "gaz alma eksenli" süreç sürecek. Taa ki, iltisaklı kadrolar temizlenene kadar...

Her formülü düşünüyorlar. Ama partinin "en tepesindekiler ile Gülen arasında kurulmuş ilişkileri nasıl formülize ederiz" diye bir takıldıkları nokta var. Bakalım, nasıl bir algı operasyonu yapacaklar, göreceğiz...

***

BÜLENT ARINÇ, EĞER AZICIK HAYSİYETİN VARSA KONUŞURSUN!

Çıktın kürsüye. "Parsel parsel" diye başladın. Sonra sustun... Neden susuyorsun?

Ankara'yı FETÖ'ye "parsel parsel" peşkeş çekenleri ifşa edecektin.

Dikkat edin, Ankara'da yakalanan FETÖ'cülerin tamamı ifadesinde, bir kabahatim yok; "arsa bakıyordum" dedi.

Nasıl bir ağız alışkanlığıysa artık...

Bülent Arınç, "Manisa, yiğit insanların memleketidir." Sen! FETÖ'ye ülkeyi peşkeş çekenleri, yani FETÖ işbirlikçilerini ifşa edeceğini söyledin.

Yiğit ol, ifşa et! Eğer etmezsen;

* Yardım ve yataklık etmiş,

* Manisa'nın yiğitliğine ihanet etmiş,

* Tükürdüğünü yalamış,

* FETÖ'ye işbirliği yapanları koruyup kollamış, olacaksın...

Gel, açıkla! Kahraman ol...