Muş'un Bulanık İlçesi'ne bağlı Karaağıl (Qerağli) Belde Belediye Başkanı Hüsnü Yılmaz ile 5 belediye meclis üyesi CHP den, 2 meclis üyesi de DSP'den istifa ederek BDP'ye geçti.

MUŞ - Bulanık İlçesi'ne Bağlı Karaağıl (Qerağli) Belde Belediye Başkanı Hüsnü Yılmaz ve meclis üyeleri Emin Kıran, Burhan Parin, A. Hikmet Dağ, Kerem Tanrıkulu, İlhan Güçlü CHP'den, Salih Yılmaz ile Sait Parlak ise DSP'den istifa ederek BDP'ye geçti. Geçişle ilgili olarak BDP Bulanık ilçe binasında düzenlenen törene bloğun Muş Milletvekili Demir Çelik, BDP Bulanık İlçe Eşbaşkanı Rahmi Çelik, Bulanık Belediye Başkanı Ziya Akkaya BDP'li yöneticilerin yanı sıra çok sayıda yurttaş katıldı.

Törende konuşan BDP Bulanık İlçe Eşbaşkanı Rahmi Çelik, Yıllardır Kürt halkının özgürlüğüne kavuşmasının önündeki en büyük engelin Kürtlerin birlik ve beraberliğinin olmamasından kaynaklandığını ifade ederek, Kürtlerin yapmış olduğu ulusal birlik çağrısının yavaş yavaş sonuç verdiğini söyledi. Bu çağrıya kulak verip zalimlere egemen güçlere karşı yürütülen özgürlük mücadelesine katılan belediye başkanı ve meclis üyelerine teşekkür ediyoruz" diye konuştu.

Daha sonra konuşan bloğun Muş Milletvekili Demir Çelik, 12 Haziran seçimlerine stratejik olarak yaklaşan siyasal hareketimizi ve partimiz bu öneme denk düşen bir tarihi rol ve görevlen bundan sonraki siyasal mücadelesini yürütme kararlığı ve azmindedir. Bu dava sadece Kürtlerin ulusal demokratik taleplerini meşru zeminlerde kazanılmasına sınırlı bir dava değildir. Dava Kürt özgürlük hareketini aşan insanlık davasına dönüşmüş bulunmaktadır. Bu dava tüm halkların etnik yapıların farklı din ve inançların ilgi alanı olmaya başlayan bir siyasal harekete dönüşmeye başladı. Arkadaşlarımızın Bulanık'ta seçimden önce ve sonra katılması bizim açımızdan önemlidir. Biz önce içimizde ittifakı güç birliğini kapsayan kucaklayan bir duyarlılıkla hareketlen tüm ezilen halkların sesi olmaya devam edeceğiz. Bize güç katan belediye başkanı ve meclis üyelerini vermiş olduğu karalarından dolayı kutluyorum" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından tek tek divana çağrılan belediye başkanı ve meclis üyelerini katılımcılar alkışlar arasında tebrik etti.

Yüksekova Haber