PKK Lideri Abdullah Öcalan’a özgürlük için Gaziosmanpaşa’da açılan imza standına yapılan saldırının ardından gelişen olaylarda hem saldırgan grubun arasında hem de saldırıyı protesto eden BDP’lilerin arasında slogan atarken görüntülenen İ.S. adlı kişi gözaltına alındı.

CHP'Lİ AYGÜN: MİT OLABİLİR

CHP Tunceli milletvekili Hüseyin Aygün bugün Meclis'te HES eylemlerine ilişkin düzenlenen basın toplantısında; bir basın mensubunun, bu konuyla ilişkili olan, “İstanbul’da aynı kişinin pembe tişörtlü bir kişinin farklı eylemlerde görüldüğü ifade ediliyor, ne diyorsunuz?” sorusuna cevap verdi.

Hüseyin Aygün; BDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş'ın Diyarbakır'da eylem yapanlar arasında çocuğu dağda olmayan ailelerin de bulunduğunu söylemesini örnek vererek yaşanan durumların MİT'i işaret ettiğini belirtti.

Hüseyin Aygün, “Diyarbakır'dan bir örnek vereyim size...Diyarbakır’da da bu eylem yapan aileler içerisinde çocuğu dağda olmayan ailelerin olduğunu söyledi Selahattin Demirtaş. Bu da çok ilginç. Yani çocuğu dağa çıkmamış anne babalar orada ‘oğlum dağda’ diye konuşmalar yapmışlar. Belli ki karanlık bir güç bu tip şeyleri her zaman bu tip toplumsal hareketleri provoke ediyor, adres de belli aslında her iki olayda da adres bana göre MİT’i kişisel görüşüm işaret ediyor” dedi.