AKP ve MHP’le bayramlaşmayan HDP, CHP, DSP ve Saadet Partisi heyetlerini kabul etti.

‘Adalet Yürüyüşü’nün gündemde olduğu bayramlaşmada CHP, HDP'yi yürüyüşe davet etti.

CHP Genel Sekreteri Kamil Okyay Sındır, “Başta tutuklu eş genel başkanlar olmak üzere tüm HDP milletvekillerini ve tüm HDP örgütlerine iyi dileklerimizi, özgür, insanca yaşam dileklerimizi iletiyoruz. Sizleri de aramızda görmek isteriz. Bu mesele adalet isteyen herkesin meselesidir” ifadelerini kullandı.

Geçtiğimiz günlerde ‘ Adalet Yürüyüşü’nü desteklediğini açıklayan HDP, yürüyüş kortejini eski Eş Genel Başkan Figen Yüksekdağ’ın tutuklu bulunduğu Kandıra cezaevine 20 kilometre uzaklıktaki Kandıra Sapağı’nda karşılayacağını açıklamıştı.

Siyasi parti heyetlerinin Ramazan Bayramı nedeniyle yaptıkları bayramlaşma ziyaretleri sürüyor.

Bayramlaşma ziyaretine gelen siyasi parti heyetlerini HDP MYK üyesi ve Diyarbakır Milletvekili Nimetullah Erdoğmuş ile PM üyeleri Leman Kiraz ve Kemal Bülbül karşıladı.

CHP ZİYARETİ

CHP Genel Sekreteri Kamil Okyay Sındır, MYK üyesi Suzan Şahin Dudu ve Gençlik Kolları Başkanı Kemal Güneri’nin yer aldığı CHP heyeti ile bayramlaşmada CHP heyeti, HDP’yi yürüyüşe davet etti.

HDP heyeti adına açıklama yapan Diyarbakır Milletvekili Nimetullah Erdoğmuş, şu ifadeleri kullandı:

Bu önemli günde bayramlaşmak önemli bir vesiledir. Toplumsal sorunlarımızın, krize ve kaosa dönüştüğü bu zaman diliminde toplumun gözü kulağı siyasi partilerde. Siyasetin rotasını ören bu yasal okullarda böyle bir dönemde bir arada olmak çok önemlidir.

Partinizin fiilen başlattığı bir hat var. Bunu izliyoruz, destekliyoruz. Çünkü kaos ve krizler, içerisinde kendi fırsatlarını da barındırırlar. Önemli olan bu fırsatların zamanlamasını, dayanışmasını pekiştirmektir.

Bu ülkenin bir tahakküm sorunu var. Kendini ifade etme, eşit bir şekilde imkanlardan yararlanma mahrumiyeti var. İktidarın da belli bir amentüsü var. Son zamanlarda bu amentü Rabia işareti olarak geliştiriliyor. Bunun toplumdaki yansıması çok daha ayrıştırıcı ve gerginleştirici olabilir. Umarım bu bayram bu gerginliklerin de ortadan kalkmasına vesile olur.

Biz de aramızda iki bakanımız ve milletvekillerimizle aylar önce Cizre’ye çözüm için yürüdük. Ancak o günlerde her türlü engelleme ile karşılaştık. Polisler bizleri muhatap bile almıyordu. Yürüyüşümüzü dağlardan alternatif yolları deneyerek sürdürmek zorunda kalmıştık.

Umarız başlattığınız yürüyüş toplumsal farklılıkların demokrasi paydasında buluşacağı bir takım imkanlara yol açar.

CHP’DEN HDP’YE ADALET YÜRÜYÜŞÜ DAVETİ

CHP Heyeti adına açıklama yapan CHP Genel Sekreteri Kamil Okyay Sındır’ın açıklaması şu şekilde:

Genel Başkanımızın selam ve sevgilerini getirdik. Bayramlar sevginin, barışın ve adaletin öne çıkarıldığı ve bir arada yaşamı geliştiren günlerdir. Bunu bayram sonrasında da büyütmemiz gerekir. Ancak ne yazık ki milli iradeyi temsil ettiği halde burada aramızda olmayan, tutuklu yargılanan başta eş genel başkanlar olmak üzere milletvekilleri var. Onlara da sevgi ve selamlarımızı iletmek isteriz.

2010’da başlayan yargının siyasallaştığı süreci hep beraber yaşıyoruz. Maalesef yargı iktidarın tahakkümü altına girmiş durumda. Adaletin erozyona uğradığını düşünüyoruz. Ülkemizde adaleti yeniden yüceltebilmek, herkese adaletin sağlandığı ve herkesin güven içerisinde yaşadığı bir Türkiye’ye özlem duyuyoruz. Biz de sadece adalet isteyen genel başkanımızın arkasından yürüyoruz.

Başta tutuklu eş genel başkanlar olmak üzere tüm HDP milletvekillerini ve tüm HDP örgütlerine iyi dileklerimizi, özgür, insanca yaşam dileklerimizi iletiyoruz. Sizleri de aramızda görmek isteriz. Bu mesele adalet isteyen herkesin meselesidir.

(HABER MERKEZİ)