CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, Türkiye’de yaşayan göçmen statüsündeki Ermenilerin sorunlarını araştırmak ve çözümler geliştirmek amacıyla Meclis araştırması açılmasını istedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu ve arkadaşları tarafından TBMM Başkanlığına sunulan araştırma önergesinin gerekçesinde TBMM’nin sadece kendi vatandaşlarının değil, ülke sınırları içinde yaşayan her bir insanın sorunlarıyla yakından ilgilenmek ve bunun için çareler üretmekle mükellef olduğu belirtilerek şöyle denildi:

“Sayın Başbakan’ın ifade ettiğine göre ülkemizde 100 bin civarında göçmen Ermeni bulunmaktadır. Bu sayı, ciddi bir topluluğa işaret etmektedir. Madem bu kadar insanın Türkiye’de barınması ve çalışması ülkemizin misafirperverliğinin bir işareti olarak kabul ediliyor, o halde bu insanların sorunlarını araştırmak ve bu konuda çare üretmek de TBMM’nin vazifesi olarak görünüyor.

Ülkemize sığınmış ve aynı mahallede yaşayan bir erkek tarafından şantajla tuzağa düşürülmek istenirken yaşamına son vermiş olan Narine Mıkırtçiyan’ınkine benzer çok fazla trajedinin yaşandığını tahmin ediyoruz. Mıkırtçiyan’ın intiharı, üstünden atlanamayacak kadar vahim bir trajedidir. Bu elim hadiseyi vesile ederek ülkemizde yaşamakta olan, ancak ülkemizin vatandaşı olmadıkları için çok fazla sorunla karşı karşıya bulunan göçmen Ermenilere çözüm üretilmesi amaçlanmıştır.” (agos)