İtalya’da düzenlenen “Akdeniz için Birlik” toplantısına katılan CHP İstanbul Milletvekili Selina Doğan, Avrupa ve Akdeniz ülkelerine sığınmacılar konusunda yasal ve insani yükümlülüklerini hatırlattı.

İtalyan Senatosu'nun ev sahipliğinde Floransa'da “Barselona Deklarasyonunun 20 yıl ardından Avrupa-Akdeniz İş Birliğinin Yeni Paradigmaları” başlığıyla düzenlenen uluslararası toplantıya CHP adına İstanbul Milletvekili Selina Doğan katıldı.

Toplantıda göç ve sığınmacılar sorunu başta olmak üzere İsrail-Filistin çatışması, iç savaşlar, Akdeniz ülkeleri arasındaki ekonomik işbirliği, İŞİD ele alındı. 

YASAL VE İNSANİ SORUMLULUK

CHP adına konuşan Selina Doğan, Türkiye’de yaşanan göç ve sığınmacılar sorunu hakkında bilgi verdi. Doğan, Akdeniz ve Avrupa ülkelerinin insani ve yasal olarak dramın sorumluluklarından kaçamayacaklarını belirterek söz konusu ülkelerin yasal ve insani yükümlülüklerini hatırlattı.
CHP’li belediyelerin daha çok Batı illerinde bulunduğunu anımsatan Doğan, bu konuda Avrupa standartları yakalayabilmek için Doğu’da bulunan belediyelerle işbirliği yapmaya hazır olduklarını kaydetti ve programa dahil olan belediyelerin Doğu’ya doğru genişletilmesi önerisinde bulundu.

Doğan, Türkiye’nin Sümerler, Hititler ve Truvalılardan beri Akdeniz kültürünün kurucusu olduğunu, kültürel anlamda çok çeşitli ve zengin olduğunu belirterek Avrupa fikrine egemen olana kültürel çoğulculuk konusunda Türkiye ile daha fazla işbirliği yapılması gerektiğini vurguladı.