Hükümetin sınır ötesi operasyon 1 yıl daha yetkisini uzatan tezkereye BDP 'hayır' oyu verirken, 'evet' diyen CHP ise iki 'fire' verdi

Hükümete sınır ötesi operasyon yetkisi tanıyan tezkere Meclis Genel Kurulu’nda kabul edildi.  

Sadece BDP'nin 'hayır' oyu verdiği tezkere AK Parti, CHP ve MHP'nin oylarıyla Meclis’ten geçti. 

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu ve CHP Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün oylamaya katılmayarak ‘savaş’ kararına tavırlarını koydular.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, Hakkari Çukurca’da 8 askerin ölmemesinin ardından başlatılan Kandil operasyonunu eleştirirken, sınır ötesi operasyonların çözüm olmadığı görüşünü savunmuştu. Tanrıkulu, “Türkiye bu sorunu aşmadıkça biz televizyonlarda haritaları görmeye, ‘şuradan buradan bomba yağdıracağız, şöyle yok edeceğiz’ demeye toplum hazır değil. Artık bunun görülmesi lazım. Diyarbakır’dan kalkan her uçak sadece Kandil’i bombalamıyor. Van ve Hakkari’deki evleri de bombalamış oluyor. Ölümle sorunlar çözülmez” demişti.

CHP Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün, “Tezkere oylamasına katılacağım, hayır oyu kullanacağım. Grup kararı almadı, dolayısıyla partimizin de evet yönünde bir kararı yok. Ben hiçbir savaşa evet demem zaten, bu haklı savaş bile olsa” demişti.

Hüseyin Aygün, bugün başka bir basın açıklaması sırasında "Tezkere oylamasına katılmadınız mı?" sorusuna, "Genel Kurul'da vardım, hayır oyu kullandım" dedi. Ancak oylamaların hızla yapıldığını ve basında oylamaya katılmadığı şeklinde haberler yapıldığını söyledi.

DEMOKRAT HABER