Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), polisin 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'ndeki şiddetini yargıya taşıdı.

CHP İstanbul İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı, 1 Mayıs kutlamaları için Beşiktaş'ta toplanan CHP kortejine yönelik saldırıyla ilgili İçişleri Bakanı Muammer Güler, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın ve diğer ilgililer hakkında suç duyurusunda bulundu.

CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi ve İstanbul İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı'nın da aralarında olduğu grup, sabah erken saatlerde Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'na gitti.

Burada gazetecilere açıklama yapan CHP İl Başkanı Salıcı, iktidarın 1 Mayıs'ta yalnızca işçileri, emekçileri ve kendilerini değil bütün İstanbul'u tehdit ettiğini söyledi.

Salıcı, polisin gaz ve tazyikli sulu şiddetini hatırlatarak, "Aralıksız devam eden saldırılar, yaralılarımıza müdahale etmemize de engel oldu. Ambulanslar engellendi. Genel Başkan Yardımcımız ve partisi meclisi üyemizin bulunduğu ambulansa bile biber gazı sıkıldı," dedi.

'BUNUN ADI CİNAYETE TEŞEBBÜS'

"Beşiktaş'ta polis, aldığı talimat gereği Cumhuriyet Halk Partisi'ne hedef gözeterek saldırmıştır," diye konuşan Salıcı, "Parti otobüsümüzden 'dağılıyoruz' anonsu yapıldığı anda bile, ortalık biraz olsun durulmuşken saldırılmıştır. Bunun adı kasıttır, adeta cinayete teşebbüstür," dedi.

'3 GENCİ KOMAYA SOKANLAR MARJİNALDİR'

İstanbul Valisi'nin "marjinal" açıklamasını da eleştiren Salıcı, CHP'nin 90 yıllık bir parti olduğunu ve partilerinin marjinal olmadığını belirterek, "Marjinal olanlar, Taksim'e gelmeyen emekçilere teşekkür edenler, orantılı güç kullandığını iddia ederek 3 genci komaya sokanlar, halktan ve işçiden korkanlar ile bütün bir şehri cehenneme çevirenlerdir" yorumunda bulundu.

Salıcı, bu saldırının hesabının sorulacağını ifade ederek, "Bugün o koltuklarda oturanlar, halka reva gördükleri bu zulümle yarın sanık koltuğunda oturacaklarını da unutmasınlar" dedi.

Açıklamanın ardından suç duyurusu dilekçesi, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na sunuldu.