CHP İletişim Koordinatörlüğünden yapılan açıklamada, "Uzun zamandan beri CHP konusunda kendisini referans gösterme gayretinde olan Gerçek Gündem'in CHP örgütüyle, CHP'deki gelişmeler konusundaki haberleri ve yorumları asparagastır, gerçeği yansıtmamaktadır" denildi.

CHP İletişim Koordinatörlüğü "Gerçek Gündem"de yer alan, CHP örgütü ve CHP'deki gelişmeler hakkındaki haberlerin gerçeği yansıtmadığını bildirdi ve açıklaması CHP resmi web sitesinde de yayınlandı. Açıklamanın yayınlanmasından sonra CHP kaynamaya başladı.

Açıklamanın tamamında şunlar kaydedildi:

"Uzun zamandan beri CHP konusunda kendisini referans gösterme gayretinde olan Gerçek Gündem’in CHP örgütüyle, CHP’deki gelişmeler konusundaki haberleri ve yorumları asparagastır, gerçeği yansıtmamaktadır.

Gerçek değil,  hayali gündemlerle kamuoyu ile,  CHP örgütünü yanıltmaya ve CHP’deki yenilenmeyle  ilgili olarak kuşkular yaratmaya çalışan internet sitesinin haber ve yorumları maksatlıdır.

Bu nedenle partililerimiz tarafından  da ciddiye alınmamalıdır."

Bilindiği gibi Gerçek Gündem Barış Yarkadaş tarafından yönetiliyor, ancak Gürsel Tekin’in yayın organı olduğu iddia ediliyor. Sitenin, CHP içindeki meseleleri taraflı bir yaklaşım içinde ele aldığı eleştirileri yapılıyor.

Kimileri bu gelişmeleri "Gürsel Tekin'e CHP'den müdahale" olarak okurken, kimilerine göre taşlar yerine oturuyor.