CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun danışmanı Şükrü Karaca'nın, bugün öğleden sonra CHP Genel Başkanlığı'na, istifasını verdiği öğrenildi.

Karaca, twitter'da Mansur Yavaş'ın adaylığı konusunda yazdığı tweete gelen tepkiler üzerine bu kararı aldığı ileri sürüldü.

Karaca, twitter'daki hesabında, Yavaş'ın CHP'den Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı adaylığı konusunda, "Değerli dostum güzel halk adamı Mansur Yavaş Ankara'ya hayırlı olsun" diye yazdı. Karaca'nın bir süre sonra tweetini silmesi dikkati çekti.

İNCE SERT TEPKİ GÖSTERDİ

Ankara'dan adaylığı konuşulan Grup Başkanvekili Muharrem İnce de bu duruma yine twitter üzerinden tepki gösterdi. İnce, "Adaylık önemli değil partimi düşürdükleri duruma üzülüyorum. Partinin adayını danışman twitter'dan açıklıyor! Şu anda o tweet yok! Eski partisini CHP'lileşmekle suçlayan bir kişi CHP'den aday olup olmamayı düşünecekmiş! Kendisine ısrarlı teklifler varmış! Israrlı teklifler olduğunu yazdığı tweet de yok meydanda! Partimize de, Cumhuriyet'in başkenti Ankara'ya da yazık oluyor. Amaç parti tabanını sağlam tutup diğer partilerin tabanına güven vermek olmalıdır. Kendi partisinden, başka partilerden aday olamayanı aday yapmakla olmaz bu işler" dedi.

Bu gelişmenin ardından DYP Genel Başkanlığı döneminde Tansu Çiller'in de danışmanlığını yapmış olan sağ kökenli Karaca, genel başkanlık danışmanlığından istifa etme noktasına geldi.
 
Kılıçdaroğlu’nun danışmanı Şükrü Karaca ANKA'ya yaptığı açıklamada ise “Genel Başkanla görüştüğüm anda istifamı sunacağım. Henüz kendisiyle görüşemedim. Randevu talebimi ilettim. Makamında görüştüğüm anda istifamı bildireceğim” dedi. Karaca, istifasını dilekçe yoluyla değil, sözlü iletmesinin de yeterli olacağını söyledi. (Milliyet)