'40 alamazsam giderim dedi... Biran önce seçimli bir kurultay davetinde bulunmak benim tanıdığım sayın Kılıçdaroğluna yakışır'

CHP Eski İstanbul İl Başkanı Berhan Şimşek, CHP Genel Merkezi tarafından görevden alınan bazı il ve ilçe örgütü yöneticileriyle birlikte İstanbul'daki Sümer Otel'de bir basın toplantısı düzenledi.

CHP'nin Genel seçimlerde başarısız olduğunu öne süren Şimşek, "İlk defa ve son olsun. Sayın Genel Başkanın vermiş olduğu bir sözü yerine getirmesini rica ediyorum. '40 alamazsam giderim' dedi. Madem ki devrimci, emekçi Kemal olarak oraya geldin. Demokrasinin işlemesi olarak sizi oraya taşıyan CHP'nin en üst kuruludur, kurultaydır. Biran önce seçimli bir kurultay davetinde bulunmak, benim tanıdığım sayın Kılıçdaroğlu'na yakışır" şeklinde konuştu.

Mevcut CHP yönetimini eleştiren ve 'Yeni CHP' söylemiyle CHP'de bir DNA bozulması yaşandığını öne süren Şimşek, "İstemiş olsaydım burada binlerce on binlerce örgüt üyesi arkadaşım olabilirdi. Fakat bu genel merkeze mesaj toplantısı" şeklinde konuştu.

ÖRGÜT DIŞARIDA BIRAKILDI İDDİASI

CHP'nin milletvekili aday listeleri belirlenirken örgüte sorulmadığını belirten Şimşek, "Örgütü dışlayanlar, bugün aldıkları sonucu örgüte yükleme çabası içindeler. Siyaset tarihinde belki de genel başkanlık koltuğuna en rahat en çabuk ve en kolay oturan kişi sizsiniz. Örgütü gözden geçirmek yerine siz ve arkadaşlarınızın kendinizi gözden geçirmenizde fayda var " ifadesini kullandı.

"ATATÜRK'ÜN ADINI AĞIZINIZA ALMADINIZ"

CHP'nin yeni politikalarını da eleştiri yağmuruna tutan Şimşek, seçim sürecinde Atatürk'ün isminin özellikle ağza alınmadığını da iddia etti. Şimşek, " Yeni CHP denilen Cumhuriyet Halk Partisi'nde bir DNA bozulması yaşanmıştır. CHP örgütü bundan çok büyük bir üzüntü, acı ve kaygı duymaktadır. 'Herkes için CHP' sloganıyla yola çıkıldı. Ama görünen o ki birilerinin CHP'si haline geldi. Herkes için CHP ama bir şartla CHP'liler hariç. Sayın genel başkanın aday olduğu, sayın genel genel sekreterin aday olduğu ikinci bölgede sadece 9 milletvekili çıkarıldı. Genel başkanın ve kerameti kendinden menkul genel başkan yardımcısının açıklaması var. 'Oylarımız MHP'ye kaydı' diyorlar. Neden kaydı? Bir seçim sürecinde bu ülkenin kurucusu Atatürk'ün adını ağzınıza almadınız. Bu ülkede Atatürk'ü baş üstünde taşıyan AKP'ye MHP'ye oy verenler vatandaşlarımız olmuştur " şeklinde konuştu.

İSTANBUL'DA CHP'NİN OYU DÜŞTÜ

CHP'nin İstanbul 'da da oy oranının düştüğünü de iddia eden Şimşek eleştirilerini şöyle sürdürdü :

"Bu seçimleri 2007 seçimleriyle kıyasladığı kadar 2009 yerel seçim sonuçlarıyla da kıyaslamalı. 2009 Kemal Kılıçdaroğlu belediye başkan adayıyken aldığı oy, İstanbul 'da yüzde 37'dir. İl genel meclisinde ise yüzde 33'tür. Şimdi ise il genel meclisinde alınan oy yüzde 23, İstanbul ortalaması ise yüzde 30'dur. CHP'nin kalesi İzmir 'de AKP ile fark yüzde 5'e inmiştir. Referandumda biz yüzde 45 hayır çıkardık. Yüzde 30 nire yüzde 45 nire. Referandumdan sonra Sayın Gürsel Tekin yüzde 42'nin yüzde 36'sı CHP'nindir dedi. Sayın Gürsel Tekin araştırma şirketlerinin sırtına teneke bağlayacağınıza CHP örgütünden gelen bir insan olarak örgütüne sahip çıkmalıydı"

Milliyet