Gerçek Gündem’in haberine göre, CHP'de parti içi muhalefet cuma günü saat 10.00'da ''Olağanüstü Tüzük Kurultayı" için imza kampanyasını başlatıyor. Genel merkez ise aynı gün saat 11.00'de tüzük değişikliğine ilişkin basın toplantısı düzenliyor.

Sav ve Baykal ekiplerinin başını çektiği "Olağanüstü Tüzük Kurultayı" için imza toplama kampanyası cuma günü başlıyor. CHP'li ‘muhalifler’, "Demokratik Tüzük İçin Taban Hareketi" adı altında kampanya başlatıyor. CHP Genel Merkezi'ne bir kilometre uzaklıktaki Ramada Otel'de toplanacak olan muhalifler, tüzük kurultayı için gerekli olan 256 imzanın toplanması için harekete geçecek. Toplantı saat 10.00'da başlayacak.

CHP Genel Merkezi ise muhaliflerin basın toplantısına, basın toplantısı yaparak cevap verecek. CHP Örgüt ve Örgütlenmeden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Nihat Matkap, saat 11.00'de basının karşısına çıkacak. Matkap, tüzük kurultayına ilişkin süreci anlatacak.

'Eski CHP’liler uzun süredir, 'yeni CHP' söylemiyle hareket eden Kemal Kılıçdaroğlu ve Nihat Matkap gibi yöneticilere karşı harekete geçme hazırlığı yapıyordu.