Yerel seçimler öncesi CHP’de sürpriz bir istifa yaşandı. CHP Genel Başkan Yardımcısı Emrehan Halıcı, genel başkan yardımcılığı görevinden istifa etti. Bilgi ve İletişim Teknolojileri’nden sorumlu olan Halıcı’nın istifa gerekçesinin ‘kadro yetersizliği’ ve üzerinde çalıştığı ‘e-seçmen’ programına gelen eleştiriler olduğu öne sürüldü.

Radikal'den Miray Çimen'in haberine göre, CHP MYK dün Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında toplandı. Toplantının ardından Genel Başkan Yardımcısı Emrehan Halıcı “23.03.2013 tarihi ile CHP Genel Başkan Yardımcısı görevinden istifa etmiş bulunuyorum” notu ile istifasını duyurdu. Halıcı’nın istifası Gülseren Onanç’ın ardından CHP MYK’dan gelen ikinci istifa oldu.

Kadro yetersizliği Halıcı’nın istifasına MYK’da ‘e-seçmen’ sistemiyle ilgili yaptığı sunum sırasında aldığı eleştirilerin etkili olduğu belirtildi. Halıcı ise ekip kuramadığını, kadrosunun yetersiz olduğunu ve taleplerinin karşılanmadığını belirttiği ifade edildi. İstanbul ’da açılan birimin hazırladığı raporların Halıcı’ya verilmemesi sonucu da Halıcı’nın ‘benim işime müdahale ediliyor’ şikayetini de dile getirdiği öğrenildi. Ancak Halıcı’nın MYK toplantısı sırasında istifasına dair herhangi bir yorumda bulunmadığı da kaydedildi. Toplantı sonrasında Halıcı’nın istifası MYK üyelerini de şaşırttı.

PM 3 KASIM’DA 

Toplantıda 9 Kasım’da yapılması planlanan PM toplantısının tarihinin de ertesi gün 10 Kasım olması gerekçesiyle 3 Kasım’a alındı. İsmi CHP’nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayları arasında geçen  Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül’ün 9 Kasım’a kadar üyelik dilekçesi vermesi öngörülüyordu. PM’nin erken tarihe alınması ile gözler Sarıgül’e çevrildi. Sarıgül’ün başvuru dilekçesini 3 Kasım’a kadar vermesi bekleniyor. Sarıgül’ün dilekçesini 3 Kasım’dan daha sonra bir tarihte vermesi halinde ise PM’nin tüzüğe göre olağanüstü toplanması gerekiyor.

ANAYASA’DA SON KARAR KILIÇDAROĞLU’NUN

Anayasa Uzlaşma Komisyonu tarafından uzlaşılan 60 maddenin de gündeme geldiği toplantıda, CHP’nin eğiliminin tutuklu milletvekillerinin durumunu da ilgilendiren Yasama Dokunulmazlığı maddesinin bir ön koşul olarak sunulmayacağının kararlaştırıldığı öğrenildi. Ancak maddenin öneri olarak getirileceği belirtildi. 60 maddenin Meclis’teki oylamasına CHP’nin destek verip vermeyeceği konusunda Kılıçdaroğlu’nun son kararı vereceği belirtildi. Bunların yanı sıra uzlaşılan 60 maddenin bir bilgi notu haline getirilerek, milletvekillerine bilgilendirme amaçlı gönderileceği belirtildi.