CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım’ın yarın yapılacak Yenikapı mitingine katılma kararı aldı.

Kendilerine “CHP’de Devrimci Demokratlar” adını veren grup, Kılıçdaroğlu’na tepki gösteren bir bildiri yayınladı.

Bildiride Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu ve MYK üyelerine “Yenikapıya gitme” çağrısında bulundu.
 
Cuma günü yapılan CHP MYK toplantısı sonrasında yapılan açıklamada, Genel Başkan Kılıçdaroğlu’nun, Cumhurbaşkanlığı himayesinde İstanbul Valiliği ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi desteğiyle 7 Ağustos 2016 Pazar günü Yenikapı Meydanı’nda yapılacak olan Demokrasi ve Şehitler Mitingi’ne katılacağı bildirilmişti.
 
Açıklamaya sosyal medyadan tepkiler yağarken, Cuma gecesi geç saatlerde, bu kez CHP’de Devrimci Demokratlar isimli bir grup tarafından, YenikapıyaGitme çağrısı içeren bildiri yayımlandı.
 
Bildirinin tam metni şöyle:

#YenikapıyaGitme
Yenikapı bir tuzaktır, düşülmemeli. Demokrasi araç diyenler Yenikapı’da yaptıkları kötülüklere kılıf arıyor, “tek adamlığı” ilan etmek istiyor. Oysa ki, İstanbul, İzmir Mitingleri demokrasiye içtenlikle inanmış insanlarımızın “ne askeri darbe, ne sivil dikta” diye yarattığı değerlerdir. Bu değerlere Diyarbakır’ da, Trabzon’ da devam edilmeli ve Ankara ile taçlandırılmalıdır. Genel Başkanımıza, MYK Üyelerimize çağrıda bulunuyoruz;
Partimizi, Yenikapı tuzağına lütfen düşürmeyin!
Bu ülkenin düzlüğe çıkmasının yolu, darbeden de, diktadan da geçmez, hukuk, demokrasi ve laiklikten geçer!
#YenikapıyaGitme
5 Ağustos 2016, İstanbul
CHP’de Devrimci Demokratlar

(Kaynak: JİYAN)