Başbakan Ahmet Davutoğlu, 506 dokunulmazlık fezlekesinin tamamının işleme konulması çağrısında bulunmuş muhalefet patilerinin (CHP; MHP; HDP) tamamı buna olumlu yanıt vermişti. Bunun üzerine AKP bugün CHP ve MHP ile ayrı ayrı birer görüşme yaptı.

AKP ile CHP arasındaki dokunulmazlık görüşmesi saat 14.30'da gerçekleşti.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Grup Başkanvekili Levent Gök, görüşmenin ardından, "Biz CHP olarak anayasanın 83. maddesinin değişimi ifade etmiştik. CHP kürsü dokunulmazlığı dışında bütün dokunulmazlıkların kaldırılmasını ifade etmektedir. 83. maddede değişikliğin yapılmasının daha doğru olacağını ifade ettik'' diye konuştu. Gök, ilgili parti organlarıyla görüştükten sonra yeniden bir araya geleceklerini ifade etti.

AKP ile MHP arasındaki dokunulmazlık görüşmesi ise saat 15.00'da gerçekleşti.

Milliyetçi Hareket Partsi (MHP) Milletvekili Oktay Vural, görüşmenin ardından yaptığı açıklamada, "Bizim önerimizin hedefi, parlametoda atılacak adımların hangi hedeflerden geçeceğidir. 506 fezleke olmak üzere, terörle ilişkili olanları öne alıp, dokunulmazlığın kaldırımasını öneriyoruz. Samimi olarak katkı sunacağız. MHP olarak kendi görüşlerimizi ifade ettik. MHP'nin de bu önerisini somutlaştıracak bir irade beyanı iletilecektir" dedi.

AKP Grup Başkanvekili Naci Bostancı ve Genel Başkan Yardımcısı Ayhan Sefer Üstün, saat 15.30'da HDP ile de görüşeceği belirtildi.