Barış bildirisinin çağrıcısı olan akademisyenleri tehdit ederek, “Oluk oluk kanlarınızı akıtacağız ve akan kanlarınızla duş alacağız” sözleriyle tehdit eden Sedat Peker’in ifadelerine ilişkin CHP ve HDP’den açıklama geldi.

Sedat Peker’in sözlerinin ardından CHP Sözcüsü Haluk Koç, “TCK’nın 106. maddesi çok açık. kendileri harekete geçmeyeceklerse açık açık çağrı yapıyorum. Cumhuriyet savcılarının üçüncü sınıf mafya babaları için harekete geçmelerini istiyorum” dedi.

HDP Eşsözcüsü Ertuğrul Kürkçü ise “Bu katilin cezasızlığı, mafyanın, yeni devletin organik bileşeni konumuna yükseldiğinin kanıtı olacaktır” ifadelerini kullandı.

KOÇ: SAVCILAR HAREKETE GEÇMELİ

CHP Sözcüsü Haluk Koç, Sedat Peker’in tehdit içerikli ifadelerine ilişkin şunları söyledi:

“Bazı akademisyenlerin kendi görüşlerini ifade eden bir açıklama yapmaları sonrası fırtına kopartıldı. Bildirinin içeriğinden bağımsız değerlendirmeler yapıyorum. Düşünce hürriyeti demokrasilerde temel alanlardan bir tanesidir. Şiddet çağrısı yapmayan, terörü teşvik etmeyen düşünceler ifade edilebilir.

Üçüncü sınıf mafya babaları bundan vazife çıkarıp balıklama atlıyorlar. Tehditler ortada dolaşmaya başlıyor. TCK’nın 106. maddesi çok açık. kendileri harekete geçmeyeceklerse açık açık çağrı yapıyorum. Cumhuriyet savcılarının üçüncü sınıf mafya babaları için harekete geçmelerini istiyorum.”

KÜRKÇÜ: MUHALEFETİN KATLİ DEVLET KORUMASI ALTINDA

HDP Eşsözcüsü Ertuğrul Kürkçü ise şunları ifade etti:

“Cumhuriyet savcıları bu sözleri bir katliam örgütünün varlığına kanıt sayarak harekete geçmeyecekse, muhalefetin katli devlet koruması altına alınmış demektir. Bu katilin cezasızlığı, mafyanın, yeni devletin organik bileşeni konumuna yükseldiğinin kanıtı olacaktır.”

SEDAT PEKER NE DEDİ?


Ekim 2015 tarihinde Rize'de AKP'ye destek mitinginde "Adeta dünyanın şah damarları kesilmişçesine oluk oluk kanları akacak" diyen Sedat Peker, benzer ifadeyi barış bildirisinin altında imzası olan akademisyenler için de kullandı. Peker, "Tekrardan söylüyorum; oluk oluk kanlarınızı akıtacağız ve akan kanlarınızla duş alacağız," dedi.

Peker sitesinden yaptığı yazılı duyuruda imzalanan metni anlayamadığını da belirterek, şunları söyledi:

"Sizlerinde sinirlerini bozduğunu zannettiğim, 1100 tane sözde aydının imzaladığı, pkk’ya açık destek anlamına gelen bildiriyi anlayabilmek için gerçekten kendimce çok uğraş verdim (Ancak ne yazık ki bir türlü anlayamadım.)."