CHP’de Önder Sav ve Deniz Baykal’a yakın isimler harıl harıl toplantılar yapmaya başladı. Önder Sav bu hafta 37 eski il başkanıyla toplanmıştı.

 

CHP Genel Merkezi’nin de örgüte yönelik operasyonları sürüyor. Daha önce Ankara, İstanbul gibi iller ve bazı örgütlerde değişikliklere giden CHP Genel Merkezi, Tunceli İl Başkanı’nın da istifasını istedi.

 

CHP Tunceli İl Başkanı Hüseyin Güneş, "Dersim katliamının sorumlusu devlet ve CHP'dir. Atatürk de bu olaylardan haberdardır" diyen milletvekili Hüseyin Aygün'ün başlattığı Dersim tartışmasının partisinin Tunceli'deki oylarını düşürdüğünü iddia etmişti. Dersim olaylarının tartışılmasından rahatsız olduğunu belirten Güneş, "Türkiye'de dünya kadar katliam oldu, hangisi tartışılıyor ki Dersim tartışılsın?" demişti.

 

Aygün'ün, açıklamalarıyla partiye zarar verdiğini iddia eden Güneş, şöyle konuşmuştu: "Hüseyin Aygün, zaten CHP'li değil, CHP ile uzaktan yakından ilgisi yok. Geçmişte partiyi eleştiren bir şahıstır. Seçimden önce bunu gündeme getirdim; karşı çıktım, partili olmadığını söyledim ama para etmedi. Bizzat Genel Başkan'a çıktım konuştum, 'Partili değildir, yapmayın, yazık ederiz...' dedim. Fakat dinlemediler bizi. Parti sıkıntıya girdi şimdi. Bu tartışmaya hiç girilmemeliydi. Bizim de bildiklerimiz var, söyleyemiyoruz."

 

Genel Merkezin istifasını istediği CHP İl Başkanı Hüseyin Güneş, her şeye rağmen istifa etmeyi düşünmediğini belirterek, şunları söyledi:

 

"Geçtiğimiz hafta içinde Genel Sekreter Nihat Matkap, beni telefon ile arayarak istifa etmemi istedi. ’Neden’ diye sorduğumda ise sayın Genel Sekreterimiz Nihat Matkap, ’Bu bizim talebimiz değil, sayın genel başkan böyle istiyor ve istifa etmenizi istiyor. Aksi taktirde görevden alınacaksınız’ dedi. Bu istek karşısında şoke oldum. 12 Haziran seçimlerinde büyük baskılara rağmen Türkiye’nin en başarılı ili olduk. Partimizin ilkelerini benimsemeyen bir şahısın partimizde milletvekili adayı olmasına rağmen biz en başarılı il olduk. Ama buna rağmen bizi görevden almak istiyorlar."

 

Seçim sonrası Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nu ziyaret ettiğini ve o gün istifasını kendisine sunduğunu anlatan Güneş, "Milletvekili seçimleri sırasında örgütlerimiz yürekten çalıştı, seçim sonuçları açıklandıktan sonra biz örgüt olarak sayın Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nu ziyaret ettik. Ben il başkanı olarak sayın genel başkana o zaman istifamı sunmuştum. Ama sayın Genel Başkan Kılıçdaroğlu, ’Bu ne demek siz en başarılı il oldunuz istifanı kabul etmiyorum’ dedi. Bu gün de beni ve yönetimimizi görevden almak istiyorlar" diye konuştu.

 

Önümüzdeki hafta içerisinde kendisinin görevden alınacağını tahmin ettiğini ifade eden Hüseyin Güneş, şöyle konuştu:

 

"Daha önce Onur Öymen ve Kılıçdaroğlu’nun tavrına tepki gösterip istifa edenler, bugün yönetime getirilecek. O dönem Partimizde istifa eden Kemal Bozkurt, ki bu arkadaşımız sayın Kılıçdaroğlu’nun yakın arkadaşıdır, bugün il başkanlığına getirilmesi için üzerinde anlaşmaya varılan kişi konumundadır. Şu an Yönetime alınacak isimlerin tamamı Kılıçdaroğlu ailesinin önerdiği, feodal isimlerden oluşuyor. Bu durum Tunceli halkı arasında büyük rahatsızlık yaratmıştır."

 

Güneş, kendisini Deniz Baykal’a yakın gördükleri için görevden almaya çalıştıklarını da iddialarına ekledi.