CHP Sözcüsü Haluk Koç 7 Haziran seçimlerinde seçmenin koalisyon görevi verdiğini, buna rağmen erken seçime gitmenin yanlış olduğunu belirterek  "Seçim sonuçları yok sayıldı" dedi.

CHP Sözcüsü Haluk Koç partisinin MYK toplantısı sonrasında açıklamalarda bulundu. Koç şöyle konuştu:

“Biz büyük bir sorumluluk duygusu ile davrandık. Türkiye bedel ödemesin dedik. Türkiye geçici baştan savma hükümetlerle yürütülmesin dedik. Onlara önce Türkiye dedirttirelim dedik, siz önce saray dediniz. Onların tek derdi kaçak saray. Sayın Davutoğlu böyle bir iradeyi gösteremedi. İntihar mı edeceksin telkinine kapılan bir Davutoğlu tablosu çıktı ortaya. Bakın Türkiye tarihinde ilk kez hükümet kurulamadığı için tekrar seçime gidiyor. Bu durumun Türkiye tarihinde bir örneği yok.

Seçim sonuçları yok sayıldı. Teamüller işleyen bir demokrasinin teminatıdır. Teamülleri çiğnemek demokrasiyi çiğnemektir. Davutoğlu yaşananlara seyirci kaldı. Sayın Davutoğlu madem seçim hükümetini istemiyordunuz. Hükümet kurma görevinin CHP'ye verilmesi için neden hiç sesinizi çıkarmadınız. Davutoğlu içinde bulunduğu duruma meşruiyet arıyor. Başkan seçilseymiş şehit tabutları gelmezmiş. Bu açıkça suçun itirafıdır. Bunu söyleyen bakanlar var. Önümüzde bir seçim var. Milletimiz 7 Haziran'dan bu yana görüyor, takip ediyor. Biz milletimizden sadece 4 yıl istiyoruz.”