CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Bülent Tezcan, 'Adalet Yürüyüşü'nde toplanan CHP MYK toplantısının ardından  açıklamalarda bulundu.

Provokasyon ihbarları geldiğini ifade eden Tezcan, "Provokasyona dönük girişimler var tahrike kapılmadan tahrik etmeden yürüyüşü tamamlayacağız" dedi.

‘241 KİLOMETRE GERİDE KALDI’

420 kilometrelik yolun 241 kilometresini geride bıraktıklarını, önlerinde 179 kilometre daha olduğunu söyleyen Tezcan şöyle konuştu:

 "9 Temmuz Pazar günü saat 16.00'da Maltepe'de miting meydanında olacağız. Bütün Türkiye'deki adalet isteği ve özlemi olanlar ile büyük buluşmayı gerçekleştireceğiz. Artık halk olaya el koymuştur. Adalet ihtiyacı halkın doğrudan doğruya sahip çıktığı bir ihtiyaç olarak bir çığlık olarak, dalga dalga büyüyerek devam ediyor. Tabii ki bu yürüyüş, 9 Temmuz günü İstanbul'daki mitingde bitmeyecek. Bir yeni yürüyüşten bahsetmiyorum ama bu mücadele adaleti kazanıncaya kadar devam edecek. Adalete ulaşıncaya kadar mücadelemiz devam edecek"

‘TÜRKİYE'NİN ADALET SÖZCÜSÜ KEMAL KILIÇDAROĞLU'DUR’

"Kılıçdaroğlu, adalet istek ve ihtiyaç olan herkesin sözcüsü durumundadır. Bu yürüyüş bir siyasi parti yürüyüşü değildir. Bu yürüyüş sağcısı, solcusu, devrimcisi, muhafazakarı hepsinin ortak bir özlemde buluştuğu bir yürüyüştür. Mazlumların, mağdurların, adalet isteyenlerin yürüyüşüdür. Kılıçdaroğlu adım adım temiz adımlarla adalete yürüyor. Yürüyüşün özeti, cesaret ve umut olmuştur. Umut yürüyüşüdür bu yürüyüş. Her şeyin bittiğinin sanıldığı bir dönemde bir yeni çıkışın olup olamayacağı endişesini hakim olduğu bir dönemde adalet sözcüsü Kılıçdaroğlu, yollara düştü ve şimdi herkes bir büyük umudun olduğunu biliyor"

'PROVOKASYON İHBARLARI GELİYOR'

"Provokasyona teslim olmayacağız. Provokasyonlar bizi korkutmayacak, bu yürüyüşü zayıflatmayacak tam tersine her provokasyon, yürüyüşe katılanları hatta izleyenleri daha fazla bileyip, bilinci çelikleştiren ve yürüyüşün gücünü arttıran bir müdahale niteliğine dönüşüyor. Sükûnet ile kararlılık ile cesaret ile tahrike kapılmadan tahrik etmeden bu yürüyüşü tamamlayacağız"

'35 DERECENİN ALTINDA BİR GENEL BAŞKAN YÜRÜYOR'

"Ancak protesto eden vatandaşlarımıza da husumetle bakmıyoruz. Anlayışla karşılıyoruz, onlar bizim düşmanlarımız değil. Bugün siyasetin kamplaşma tuzağı içerisinde bunu görmüyor olabilirler. Ama yarın onlar da adalet ihtiyacını yakıcı bir şekilde hissettiklerinde, 'evet adalet sözcüsü Kılıçdaroğlu bizim için de yürümüş' diyecekler. Onlara bir tavsiyemiz var. Oturup bir düşünsünler. Ana Muhalefet Partisi Genel Başkanı, CHP Genel Başkanı, 420 kilometrelik yolu yürümeye karar vermiş, bütün konforundan vazgeçmiş, parlamento sınırları içinde derdini anlatamamış belli. Tek bir sözle yürüyor 'adalet' diye. 35 derecenin altında bir genel başkan niye yürür? Siz de oturun bir düşünün anlayacaksınız ne kadar kutlu bir yürüyüş olduğunu."

"Onlar kartvizitlerini bırakmışlar oraya, gördüğümüz o. Düzceli kardeşlerimiz bu çirkin eylemden ayırıyoruz. O aslında bize bir hakaret olmasının ötesinde Düzce halkına yapılmış bir saygısızlıktır. Bizi arayıp bu konudaki rahatsızlıklarını ifade ettiler. Siyasi aidiyetleri vardır, yoktur spekülasyon yapmak istemem, ama bu yürüyüşten rahatsız olduğunu ulu orta ifade edenler, bu eylemlere pozisyon hazırlayanlardır. O nedenle burada iktidara çok iş düşüyor. Provokatif ifadelerden kaçınmak iktidarın sorumluluğundadır. Hangi koku olursa olsun, adalete inancı kırmaya yetmeyecek. Kendisine yakışan kendi kartvizitine uygun eylemi yapmıştır. Provoke eden kişiler de aynı şekilde kendilerine yakışanı yapmıştır"

'OTOMATİK TÜFEK DE ATSALAR BİZİ KORKUTMAYA GÜÇLERİ YETMEYECEK'

"Son dönemlerde mafya babaları beyanatta bulunma yarışına girdiler. Mermi atma olayı ilk değildir. Biliyorsunuz ki Karadeniz'de bir suikast girişimindeydiler. Sadece şunu söylüyorum. Mermi değil oraya otomatik tüfek de atsalar bizi korkutmaya güçleri yetmeyecek. Bu tehditlere, şantajlara pabuç bırakmayacağız. Biz bu yola tehditleri düşünerek yola çıkmadık. Hedefimizin kutsallığını düşünerek yola çıktık. O nedenle bu saldırılara itibar etmiyoruz"