Bugün toplanan CHP Parti Meclisi, MYK tarafından sunulan belediye başkan adaylarını oyladı.

CHP Parti Meclisi'nde tüm gözler İstanbul ve Ankara adaylarının kim olacağına kilitlenmişti.

SARIGÜL SORUNSUZ GEÇTİ

Gerçek Gündem’in haberine göre, CHP PM, saat 20.00 sularında İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı ile ilçe adaylarını masaya yatırdı. MYK'nın önerisi üzerine gündeme getirilen Mustafa Sarıgül, CHP'nin İstanbul Büyükşehir Adayı olarak oylandı. Sarıgül, sorunsuz bir şekilde aday ilan edildi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP MYK'da bu sabah üzerinde uzlaşılan on belediye başkan adayının ismini geri çekti.

Kılıçdaroğlu, "İstanbul adaylarını ben belirleyeceğim. İstanbul adaylarını sonraki PM'de gündeme getireceğim'' dedi.

Mansur Yavaş Oybirliği İle

CHP MYK'da Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olarak gösterilen Mansur Yavaş'ın ismi Parti Meclisi toplantısında küçük de olsa bazı itirazlara sebep oldu. Mansur Yavaş, kısa süreli tartışmanın ardından CHP'nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olarak ilan edildi.

PM'de Yavaş ismine Muharrem İnce, Ercan Karakaş, Murat Karayalçın ve İlhan Cihaner itiraz etti. Cihaner'in "Sağa değil sola açılmalıyız'' diyerek Yavaş'a itiraz ettiği belirtildi. Yapılan oylama sonucu, Yavaş, "oybirliği'' ile başkan adayı yapıldı.

AKP'den CHP'ye geçen Hatay Belediye Başkanı Lütfü Savaş'a ilişkin itirazlar da gündeme geldi. Şafak Pavey'in Savaş ismine karşı muhalefet ettiği öğrenildi. MYK'da yapılan oylamada Lütfü Savaş ismi de onaylandı. Ancak Savaş ismi PM'den geçemedi. Hatay'da anket yapılmasına karar verildi.