CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, Başbakan Erdoğan’a, “MİT’in TBMM Darbeleri Araştırma Komisyonu’na gönderdiği raporda, Özel Harp Dairesi’nin Başbakan Yardımcısı Sayın Bülent Arınç ve CHP’li bir milletvekiline suikast planladığının ifade edildiği basına yansımıştır. Özel Harp Dairesi’nin söz konusu suikast planlarından ne zamandır haberdarsınız?” diye sordu.

Tanrıkulu, Başbakan’ın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığına sunduğu soru önergesinde şu sorulara yanıt aradı:

“Özel Harp Dairesi’nin söz konusu suikast planlarından ne zamandır haberdarsınız?

MİT, söz konusu suikast planlarını ne zaman öğrenmiş ve ne kadar süre sonra size bu konuda bilgi vermiştir?

Özel Harp Dairesi’nin hedefine koyduğu ileri sürülen CHP’li milletvekili kimdir?

Söz konusu suikastlarda hedef olarak belirlenen kişilerin güvenliği için herhangi bir tedbir alındı mı? Alınmadıysa, bunun sebebi nedir?

İsmi geçen kişiler, böyle bir suikast planında anıldıkları konusunda bilgilendirildiler mi? Bilgilendirilmedilerse, bunun sebebini açıklar mısınız?

Özel Harp Dairesi’nin faaliyetleri herhangi bir denetime tabi tutulmakta mıdır?

MİT’in raporuna dair haberlere bakıldığında, Özel Harp Dairesi’nin bir taraftan hükümet mensuplarını, öbür taraftan da muhalefeti aynı anda hedef aldığı görülmektedir. Özel Harp Dairesi’nin suikast planında ismi geçen muhalif isimlerle hükümet mensubu kişiler arasında koruma konusunda herhangi bir ayrım yapıldı mı?

Özel Harp Dairesi’nin söz konusu suikast planlarının benzerinin devrede olup olmadığına dair herhangi bir güvence verebiliyor musunuz?

MİT raporunda Hrant Dink ve rahip Santaro cinayetleri, Malatya Zirve Yayınevi katliamı, Şırnak Güçlükonak katliamı gibi pek çok kanlı olayın bizzat Özel Harp Dairesi tarafından tertiplendiği vurgulanmaktadır. MİT’in bu tespitini nasıl değerlendiriyorsunuz ve konuyla ilgili herhangi bir adım atmayı, suçluların yargı önüne getirilmesi için herhangi bir çalışma yürütmeyi düşünüyor musunuz?”