Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) 16 Nisan’da yapılacak anayasa değişiklik referandumunda kullanacağı slogan belli oldu.

Referandumda “Geleceğimiz için hayır” sloganını kullanacak ana muhalefetin önümüzdeki günlerde kullanmaya başlayacağı bu sloganın yer alacağı afişlerde çocukların fotoğrafları kullanılacak.

CNN Türk'ün haberine göre, CHP, süreç boyunca tek adam eleştirisi yapıp ortak akıl vurgusunu öne çıkaracak. Başbakan Binali Yıldırım'ın "Tek adam olacak" sözleri de kullanılacak.

CHP'de MYK toplantısında ilk mitingini Amasya'da yapma kararı alan CHP lideri ekibiyle referandum kampanyasına son şeklini verdi.

CHP'nin anlaştığı ajanslar MYK üyelerine sunum yaptı.

Bu kapsamda ana muhalefetin referandum sloganları belirlendi. Onlardan birinin de "Geleceğimiz için hayır" olduğu öğrenildi. Bu sloganın çocukların fotoğraflarının yer aldığı bir görsel olarak kullanılması kararı alındı. Seçim şarkısı üzerinde ise çalışmalar devam ediyor.

Toplantıda evet ve hayır diyen seçmenler ile kararsızların tercihlerinde hangi unsurların etkili olduğuna yönelik bir çalışma paylaşıldı.

“Evet” diyenlerin anayasa değişikliğine daha çok partisel yaklaştığı ifade edilen çalışmada kararsız seçmenin ikna edilmesi için "Tek adam yerine ortak karar vurgusunun yapılması" "Parlamenter sistemin etkisizleştirildiğinin daha iyi anlatılması" ve " Tek başına hükümet her şeyi yapabiliyor. Bu yetkilere neden ihtiyaç duyuluyor?" savının daha çok işlenmesi üzerinde duruldu.

Edinilen bilgilere göre, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu da "Mitingler olur. Ama birebir anlatma önemli. Örgütlerin tamamının çalışması gerekiyor." dedi. CHP liderinin, "Hayır diyenlerin terörist olarak nitelendirilmesi toplumdan tepki gördü" ifadelerini kullandığı da belirtildi.