CHP grubu bugün seçim için basına kapalı toplandı. CHP'nin yeni Meclis Başkanvekili Yaşar Tüzün oldu.

CHP İstanbul milletvekili Engin Altay, Manisa milletvekili Özgür Özel ve Sakarya milletvekili Engin Özkoç Grup Başkanvekilleri olarak seçildiler.

CHP'de bugün, yeni grup başkanvekilleri ve Meclis Başkanlık Divanı üyelerinin seçimi için, CHP Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında toplandı. İlk oylama Meclis Başkanvekili için yapıldı. Mevcut Başkanvekili  Akif Hamzaçebi ile Bilecik Milletvekili Yaşar Tüzün yarıştı ve Hamzaçebi kullanılan oyların 48’ini alırken, rakibi Bilecik milletvekili Yaşar Tüzün 76 oy aldı.

Bu sonuçla CHP’nin yeni Meclis Başkanvekili Yaşar Tüzün oldu. 

Meclis'te Katip Üye ve İdare Amirliği seçiminde adaylardan hiçbiri salt çoğunluğun oylarının (66 oy) yarısını alamayınca seçim ikinci tura kaldı.İkinci tur seçimlerinde en yüksek oy alan Cumhuriyet Halk Partisi Adana Milletvekili İbrahim Özdiş TBMM Meclis İdare Amiri oldu. 

Grup Başkanvekilliği, Meclis Divan üyeliği seçiminde ise kıran kırana yarış vardı. CHP'nin  3 grup başkanvekilinden Levent Gök aday olmayacağını açıklamıştı. Diğer grup başkanvekilleri Özgür Özel ve Engin Altay ise yeniden aday oldu. Üçüncü turda Engin Altay ve Özgür özel yeter sayıya ulaşıp grup başkanvekili seçildi.

MECLİS BAŞKANLIK DİVANI ÜYELİKLERİNE SEÇİM

CHP milletvekilleri aynı zamanda TBMM İdare Amiri ve Katip üye seçimlerini de yaptı. TBMM İdare Amirliği görevine Adana milletvekili İbrahim Özdiş seçildi. TBMM Katip üyeliklerine ise Kırklareli milletvekili Vecdi Gündoğdu, Sinop milletvekili Barış Karadeniz, Bursa milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu ve Çanakkale milletvekili Bülent Öz seçildi.