CHP Ankara’da büyükşehir ve ilçe adaylarını belirlemeye başladı. Parti Meclisi’nde 7 ilçe atama yöntemiyle açıklanırken, iki ilçede de ön seçimle aday belirlendi. 9 ilçenin adaylarının belirlendiği Ankara’da gözler büyükşehir adayına çevrildi.

Milliyet'in ANKA'ya dayandırdığı haberine göre; Ankara büyükşehir belediye başkanlığı için adı geçen adaylar arasında Cengiz Topel Yıldırım’ın adının öne çıktığı öğrenildi. Önceki günlerde Habertürk televizyonunda Metropol Araştırma Şirketi yöneticisi Özer Sencer’in, Ankara için Muharrem İnce, Murat Karayalçın gibi isimlerin arasında Cengiz Topel Yıldırım’ın adının da sürpriz biçimde öne çıktığını açıklaması kulisleri hareketlendirdi. CHP Ankara İl Başkanı Zeki Alcın’ın da il yönetim kurulu toplantısında, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun Ankara için Cengiz Topel Yılıdırım üzerinde çalışma yapılmasını istediğini açıklaması, Ankara’da adaylar arasında ibrenin Cengiz Topel Yıldırım’a döndüğünü ortaya koydu.

CHP TABANINDAN YÜZDE 88.4 ORANINDA DESTEK

Bu arada, ANKA’nın CHP kulislerinden edindiği bilgiye göre, yapılan bir anket çalışmasında Cengiz Topel Yıldırım’ın CHP tabanında yüzde 88.4 oranında adaylığının olumlu karşılandığı belirlendi. Söz konusu ankete göre, Cengiz Topel Yıldırım’ın aday gösterilmesi halinde Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ile arasındaki oy farkı yüzde 4 olarak saptandı. Buna göre, ankette Cengiz Topel Yıldırım ile CHP’nin Ankara’daki yüzde 31.8 olan oy oranın 38'e yükseldiği belirlendi. Ankette AK Parti’nin, mevcut oylarının altında çıkan Melih Gökçek’in aday gösterilmesi halinde oy oranın ise yüzde 42 olduğu ortaya kondu. CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökhan Günaydın’ın başkanlığında yapılan çalışmalar sonucu, Ankara büyükşehir ile ilçelerin tamamının adaylarının bu ay içinde belirlenmesi ve ilan edilmesi bekleniyor.