CHP'nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı adayı olması beklenen Mansur Yavaş, artık resmen CHP'li. Yavaş, CHP tüzüğünün 12. maddesi uyarınca merkez yönetim kurulu kararıyla parti üyesi oldu.

Yavaş'ın, Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı yarın toplanacak CHP Parti Meclisi toplantısında oylanacak.

Yavaş, önceki gün CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile görüşmüştü.

CHP'den bazı isimler, son seçimlerde MHP'den Ankara Büyükşehir Belediyesi başkan adayı olan Yavaş'ın adaylığına karşı çıkıyor.

Ancak daha önce % 25’in üzerinde oy alan Yavaş’ın aday olması halinde CHP Melih Gökçek’i önüne geçme şansı yakalıyor.

300 ADAY BUGÜN ONAYLANACAK

CHP’de yapılacak Parti Meclisi (PM) toplantısında 300’ü aşkın belediyeye aday gösterilecek isimler onaya sunulacak. İstanbul’da Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, Ankara’da eski Beypazarı Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Hatay’da mevcut belediye başkanı Lütfü Savaş’ın yanı sıra, Aydın, Eskişehir ve Muğla’da mevcut CHP’li belediye başkanları PM’nin onayına sunulacak. 

CHP’de adayların belirlenmesi için kurulan 5 kişilik komisyon çalışmalarını sürdürüyor. Kasım ayındaki PM toplantısında 16’sı il merkezi 295 seçim noktasında CHP adaylarını belirleyen CHP, yarın Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında toplanacak PM’de de 300’ü aşkın seçim noktasının parti adayını kesinleştirecek.

Toplantıda Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül’ün İstanbul’dan, eski Beypazarı Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın Ankara’dan, Hatay Belediye Başkanı Lütfü Savaş’ın Hatay’dan, eski DYP milletvekili Osman Çilsal’ın Kayseri’den, DYP kökenli Necati Şahin’in Bursa’dan aday gösterilmesine kesin gözüyle bakılıyor.

YOLA DEVAM KARARI ALINDI

Samsun’da eski DSP milletvekili Tarık Cengiz ve Kars’ta ise ANAP ve AKP kökenli Naif Alibeyoğlu ile seçmenden oy istenecek. Toplantıda ayrıca aday olmaları konusunda tüm CHP’lilerin ittifak ettiği Yılmaz Büyükerşen’in ve Özlem Çerçioğlu’nun da bir dönem daha Eskişehir ve Aydın’da yola devam etmesi konusunda resmi karar da çıkacak.

CHP yönetiminde İzmir’de Aziz Kocaoğlu, Antalya’da ise Mustafa Akaydın ile devam etme görüşü hakim olsa da bu iki kent için bu toplantıda karar çıkması beklenmiyor.

Toplantıda Bartın Milletvekili Rıza Yalçınkaya, Trabzon Milletvekili Volkan Canalioğlu ve Manisa Milletvekili Özgür Özel’in seçim çevrelerinden aday gösterilmesi kararı da verilecek.

MECLİS’TE İTİRAZ BEKLENİYOR

Toplantıda 10 ret oyuyla partiye dönen Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül’ün adaylığının yanı sıra, MHP kökenli Ankara adayı Mansur Yavaş ve Ak Parti kökenli Hatay adayı Lütfü Savaş’ın isimlerine itirazlar yükselmesi bekleniyor. (Milliyet, Akşam)