CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 7 Haziran seçimi öncesi son araştırmalarda CHP’nin oy oranının yüzde 29,5 civarında göründüğünü, hedeflerinin ise 34-35 olduğunu söyledi. Reklamcı Ali Taran’la anlaştıklarını söyleyen Kılıçdaroğlu, seçim stratejisi için bir ekiple çalışacaklarını, kampanyaya ne zaman başlayacaklarına bu ekibin karar vereceğini ifade etti.

Hürriyet yazarı Ahmet Hakan, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun gazeteye yaptığı ziyarette söylediklerini bugünkü yazısında aktardı. Ahmet Hakan’ın "İlk konuk Kemal Kılıçdaroğlu" başlıklı yazısının bir kısmı şöyle:

- Seçimde partiniz için nasıl bir sonuç bekliyorsunuz?" diye sorduk... Kılıçdaroğlu, "Araştırmalarda yüzde 29.5 civarında görülüyor. Bizim hedefimiz yüzde 34-35..." diye yanıtladı.

- Ve Kılıçdaroğlu ilk kez "resmen" açıkladı: Ünlü reklamcı Ali Taran'la anlaşmışlar. Ali Taran, "Bana hedeflerinizi anlatın ama birer cümleyi geçmesin" demiş...

-Bir strateji ekibiyle de çalışmaya başlamışlar... Bu seçim için  verdikleri stratejik karar şu imiş: "En büyük ağırlığı ekonomik konulara vermek."

-Kılıçdaroğlu şöyle diyor: "Demokrasi, medya özgürlüğü entelektüellerin ilgi alanında, vatandaşın ilgisini çekmiyor.

Biz vaatlerimizi ekonomi alanında yoğunlaştıracağız."

-Kılıçdaroğlu'nun anlattıklarına göre... Seçim kampanyasında partinin ekonomi kurmaylarından Selin Sayek Böke ön plana çıkacak.

Yazının tamamı için tıklayınız