Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Milletvekili Serdar Kuyucuoğlu, Denizlerin idamına evet oyu veren CHP’lilerin bugün başları önlerinde gezdiklerini hatırlatarak, HDP’lilerin dokunulmazlıklarının kaldırılmasında aynı hataya düşülmemesi çağrısı yaptı.

‘ANILSALAR DA İYİ ANILMIYORLAR’

Deniz Gezmiş'lerin idam kararının altında bir kısım CHP'linin imzasının bulunduğunu bir kısmının ise bulunmadığını hatırlatarak, dokunulmazlık konusunda CHP'nin "Evet" diyen kesimine çağrıda bulunan CHP Mersin Milletvekili Serdar Kuyucuoğlu, “Denizlerin idamına 'Evet' diyenler bugün boyunları önlerinde geziyorlar. Kimse tarafından anılmıyorlar. Anılsalar da iyi anılmıyorlar” hatırlatmasında bulunarak, tekrar aynı hatanın yapılmamasını istedi. 

16 Mayıs'ta Genel Kurul’da yapılması beklenen oylama da gizli oy kullanılacağını hatırlatan Kuyucuoğlu, “Devrimci gelenekten gelen, sol düşünen, ülkenin çıkarlarını düşünen insanlar olarak dokunulmazlıkların bu şekilde kaldırılmasına karşıyız” dedi. AKP’nin hile yaptığını vurgulayan Kuyucuoğlu, kürsü dokunulmazlığı dışında bütün vekillerin dokunulmazlıklarının kaldırılmasını savunduklarını dile getirdi. Kuyucuoğlu, “CHP büyük çoğunlukla AKP’nin dokunulmazlık oyununa gelmeyecektir” dedi.

DAVUTOĞLU ‘BİAT’ ETTİ

Türkiye’nin zor bir süreçten geçtiğini belirten Kuyucuoğlu, Cumhurbaşkanının başkanlık ve tek adam hevesleriyle parlamentoya müdahalelerini gördüklerini belirtti. Öyle ya da böyle 23 buçuk milyon oy almış Davutoğlu’nun anayasaya aykırı bir şekilde görevden alındığını belirten Kuyucuoğlu, Davutoğlu’nun mücadele etmemesi ve aldığı oylara sahip çıkmamasına da Osmanlı’daki “biat” kültüründen geldiğini söyledi. Kuyucuoğlu, “Biz istiyoruz ki insanlar özgür olsun, birey olsun, bağımsız karar verebilsinler ve haklarına, ülkenin çıkarlarına sahip çıksınlar” dedi.

Kaynak: DİHA