CHP Parti Sözcüsü Bülent Tezcan, AKP ve MHP’nin hazırladığı ittifak kanunu “Bu düzenleme tek adam rejimi ittifakının düzenlemesi” sözleriyle değerlendirdi.

İttifakı değerlendiren Tezcan, ısrarla yüzde 10 barajının korunduğunu belirterek bunun MHP’yi kurtarmak için olduğunu söyledi.

Tezcan, “Siz yüzde 5, yüzde 3, yüzde 7 alan bir partiyi yüzde 10 barajından kurtarmayı öngörüyorsunuz da ‘Seçmene kendi programımla gideceğim’ diyen bir partinin yaşamasına niye fırsat vermiyorsunuz?” diye sordu.

Tezcan, şöyle devam etti: “Bir partiye ‘Ya ortak hareket edeceksin ya da baraj altı kalacaksın’ diye zorluyorsun. Aynı sütun içinde yer alıyorlar, sonra barajın içinde milletvekili dağıtımı yapılacak, bunların hepsi bir baraj ittifakının alt yapısını hazırlamak. Erdoğan’ı da cumhurbaşkanlığı barajından nasıl kurtulur demişler ama her ikisi de kurtulamayacaklar bu barajdan.”

Tezcan, kolluk güçlerinin yalnızca sandık başkanı çağrısıyla değil vatandaşın da çağırmasıyla sandık başına gelebileceğine dair düzenlemeyi hatırlatarak “Sandık başkanlarının kararlı durdukları yerlerde, parti destekçilerin müdahalelerine açık olmaktadır. Sandık başkanını öneremezsin diyorlar siyasi partilere. Güvenli seçim konusunda bütün kadrolarımızla her sekilde sandığa sahip çıkacağız” dedi.

Bülent Tezcan  “Bu düzenleme tek adam rejimi ittifakının düzenlemesi. Ne geçerse geçsin bir tarafta da demokrasi koalisyonu, buluşması var. Bu seçim demokrasi isteyenlerle, tek adam rejimi isteyenler arasında bir seçim olacak” diye konuştu.

‘Cumhur ittifakı’ adıyla bir araya gelen AKP ve MHP, 2019’daki seçimlere aynı çatı altında gidebilmek için hazırladığı kanun teklifini bugün Meclis başkanlığına sunmuştu.