CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, her yılın ilk gününde hapishanelerdeki gazetecilere ve politikacılara yaptığı ziyareti bu sene gerçekleştiremeyeceğini açıkladı. Bu konudaki başvurularına Adalet Bakanlığı’nın bir süredir yanıt vermediğini belirten Tanrıkulu, “Cezaevi ziyaretlerini gerçekleştirmem Adalet Bakanlığı tarafından engelleniyor” diye konuştu.

Yargının AKP’nin kişisel istek ve arzularının yürütücüsü haline geldiğini ifade eden Tanrıkulu, 2018 yılının temel insan haklarını, demokrasiyi, özgürlük ve eşitliği savunanlar açısından “mücadele yılı” olacağını kaydederek şöyle devam etti:

“AKP iktidarı 2018’in ilk gününe eski çürümüşlüğün devamı olarak uyanırken, bizler yeni bir demokrasi mücadelesi yılına giriş yapacağız. 2018 adaletin “amasız” tecelli ettiği, adaletin yerini bulduğu yıl olsun. Umudumuzu ve direncimizi kaybetmediğimiz sürece önümüzde çok daha güzel yeni yıllar olacağına kimsenin kuşkusu olmasın!”

Tanrıkulu, cezaevindeki milletvekillerinin, politikacıların, gazetecilerin, insan hakları savunucuların, avukatların, akademisyenler ve tüm masum vatandaşların yeni yılını kutladığını ifade etti.

CHP İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu’nun yanı sıra HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, eski eş genel başkanı Figen Yüksekdağ’ın da aralarında olduğu dokuz HDP Milletvekili yeni yıla cezaevinde girdi. 145 gazeteci ve medya çalışanı da yeni yılı cezaevinde karşıladı.