CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Hakkari'de PKK'ye yönelik düzenlenen operasyonda silahlı insansız hava araçlarının (SİHA) sivilleri vurduğuna dair açıklamasından sonra ölüm tehdidi aldı.

Tanrıkulu, Twitter'da, bazı medya kuruluşlarının kendisini hedef göstermesinin ardından ölüm tehdidi aldığını paylaştı. Tanrıkulu'nun paylaştığı mesajda, uçaktayken arkasına oturan bir kişinin "Tanrıkulu'nun arkasına oturdum, boğma teliyle işini bitir biz sana hapiste bakarız diyenler fav" ifadeleriyle CHP'li vekili ölümle tehdit ettiği görüldü.

Gazete DuvaR'ın aktardığına göre, Ankara'dan İstanbul'a uçan Tanrıkulu'nun arkasında oturan kişinin Gazi Üniversitesi Hukuk Fakültesi Araştırma Görevlisi Burak Doğan olduğu öğrenildi. Uçaktan inince Burak Doğan, Tanrıkulu'nun şikayeti üzerine gözaltına alındı, ancak daha sonra serbest bırakıldı.

Öte yandan Türkiye gazetesi yazarı Fuat Uğur da Silvan Belediyesi Özel Müdürü'ne PKK'nin saldırı düzenlediğini, bunun sorumlusunun da Tanrıkulu olduğunu yazdı.

Tanrıkulu, Uğur'a kimseyi hedef göstermediğini vurgulayarak "Bu yaptığınız alçaklık. Siz günlerdir beni hedef gösteriyorsunuz, başıma geleceklerden sorumlusunuz" ifadesini kullandı.

NE OLMUŞTU?

31 Ağustos'ta Hakkari kent merkezine 20 kilometre uzaklıktaki piknik alanı olarak kullanılan Kanireş Çeşmesi'nde dört kişi, SİHA ile vuruldu, bir kişi öldü.

Hakkari Valiliği olayda ölen ve yaralanan şahısların 'bölgedeki teröristlerle toplantı halindeki işbirlikçiler' olduğunu öne sürmüştü. Olayda hayatını kaybeden ve yaralananların akrabaları ise 'terörist işbirlikçileri' iddialarına karşı çıktı.

CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu ve HDP milletvekilleri SİHA'lar ile vurulan kişilerin bölgede piknik yapan siviller olduğunu açıkladı.

Daha sonra İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Tanrıkulu'nu hedef alan açıklamalarda bulundu. Soylu, Tanrıkulu'na 'haddinin bildirilmesi gerektiğini' savunurken Erdoğan da Tanrıkulu'nu "Bu beyler ölen teröristleri savunur hale geldiler. Biz sizleri tanıyoruz zaten. Tek farkınız var siz CHP'siniz, onlar HDP" sözleriyle eleştirdi.

Erdoğan'ın açıklamasından sonra Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Tanrıkulu hakkında soruşturma başlattı. Ancak Tanrıkulu SİHA'ların sivilleri vurduğu bilgisinin kesin olduğunu aktardı.