CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Başbakan Ahmet Davutoğlu’na, Alevi kurum yöneticilerine son bir haftada iki saldırı düzenlenmesini sordu.

Tanrıkulu, Davutoğlu’nun yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı’na sunduğu soru önergesinde "Silahlı saldırıya uğrayan Alevi Kültür Dernekleri Genel Başkanı Doğan Demir'e ve Alevi Bektaşi Federasyonu Genel Başkanı Baki Düzgün'e pusu kurularak hedef alındıkları iddiası doğru mudur? Pusu kuranlar kim/kimlerdir? Bu konuyla ilgili güvenlik güçlerine herhangi bir ihbar yapılmış mıdır?" diye sordu.

CHP’li Tanrıkulu verdiği önergede şu sorulara yanıt istedi:

* Konu ile ilgili inceleme başlatılmış mıdır ya da başlatılacak mıdır? Yaşananların tekrarlanmaması adına tedbir alınacak mıdır?

* Aynı hafta içerisinde Alevi Kurum Başkanlarına iki saldırı düzenlenmesi tesadüf müdür? Failler neden hala bulunamamıştır? Böyle bir saldırı neden bu güne kadar aydınlatılamamıştır?

* Son 6 ayda ve son 8 günde Alevi vatandaşlara yönelik kamuoyunda çıkan nefret söylemlerinden sonra Türkiye genelinde kaç Alevi vatandaşımız, kaç Alevi Kültür Dernekleri ve Alevi Bektaşi Federasyonu Başkanı saldırıya uğramıştır?

* Son 6 ayda ve Son 8 günde güvenlik birimlerine yapılan ihbar sayısı kaçtır? Bu ihbarlarla ilgili yapılan işlemler nelerdir?

* Son 6 ayda Alevi vatandaşlara yönelik kamuoyunda çıkan nefret söylemlerinden sonra Türkiye genelinde kaç Alevi vatandaşımız saldırıya uğramıştır?

* Son 10 yılda Alevi Bektaşi Federasyonu, Alevi Kültür Dernekleri Başkanlarından ve Alevi örgütlerinden kaç kişi silahlı saldırıya uğramıştır?

* Son 10 yılda silahlı saldırıya uğraması sonucu kaç Alevi Bektaşi Federasyonu, Alevi Kültür Dernekleri Başkanı ve Alevi Örgütlerinin Başkanı yaralanmıştır?

* Son 10 yılda silahlı saldırıya uğraması sonucu hayatını kaybeden Alevi Bektaşi Federasyonu, Alevi Kültür Dernekleri ve Alevi Örgütlerinin Başkanı var mıdır? Varsa, kaç kişi hayatını kaybetmiştir?