CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Ahmet Şık'ın 15 yıl önce ‘Herkes için adalet’ kampanyasına katıldığını söyleyip, Türkiye'nin gündeminin 15 yıldır değişmediğini belirtti.  

CHP'li Tanrıkulu, Cumhuriyet Muhabiri Ahmet Şık'ın 15 yıl önce Diyarbakır Barosu'nun gerçekleştirdiği “Herkes için adalet” kampanyasına katıldığını hatırlatarak, Türkiye'nin gündeminin 15 yıldır değişmediğini belirtti. 

Tanrıkulu, Cumhuriyet Gazetesi yazar ve yöneticileriyle ilgili yaptığı yazılı açıklamada, kendisinin eski Diyarbakır Barosu Başkanı olduğunu hatırlatarak, “Ahmet Şık'ın 15 yıl önce gerçekleştirdiğimiz 'Herkes için Adalet'kampanyasına katıldı. Ülkesini, tüm vatandaşlarının canını kendisinden çok seven Ahmet Şık'ın hayatını tehlikeye atan gazeteciliği ile bir kez, 'sıradan vatandaşın' yaşam tehlikelerini,  o zaman gün yüzüne çıkarmıştı” dedi. 

Türkiye gündeminin 15 yıldır değişmediğini ifade eden Tanrıkulu, “Türkiye'nin bugünkü gündemi  adalet. Herkes için adalete büyük bir ihtiyaç var. 15 yıl önce 'Mayın, çatışma ve patlayıcılara karşı tüm Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının korunması' konularına ve adalete değinmiştik. Çatışmalar, patlayıcılar ve insan hayatına kasteden her türlü şiddet olayına karşı çıktığımız için projeyi gerçekleştirmiştik ” diye belirtti. Tanrıkulu, Cumhuriyet Gazetesi yazar ve yöneticileri için adalet istedi.