CHP PM Üyesi avukat Sera Kadıgil sosyal medya paylaşımları nedeniyle Cumhurbaşkanı'na hakaret iddiasıyla yargılandığı davayı beklerken gözaltına alındı.

CHP PM üyesi Saliha Sera Kadıgil , "Halkı kin ve düşmanlığa tahrik" suçlamasıyla tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edildi. Kadıgil çıkarıldığı mahkemece serbest bırakıldı.

Sera Kadıgil’in savcılık sorgusunda, tweetlerin 2010 ve 2011 yıllarına ait olduğunu söylediği ve “Referandumda hayır diyeceğimi açıkladım. Birçok televizyon programına katılarak neden hayır denmesi gerektiğini açıkladım. Ayrıca bir video çektim. Bu videodan sonra yaklaşık 4 milyon kişi tarafından izlendi. Bu nedenlerle geçmişte yapmış olduğum paylaşımlar gündeme getirildi” dedi.

2010 yılında attığı, “O ezanlar ki şehadetleri dinin temeli ama benim yurdumun üstünde ebedi inlemesin n’olur ya! Resmen ağzıma ağızıma okunuyor her sabah” tweeti sorulan Kadıgil, “Bu mesajım da yıllar sonra gündeme getirildi. O tarihte 25 yaşında üniversite tezi hazırlayan genç bir kızdım. Hiçbir siyasi görevim yoktu. Benim önceden oturduğum eve yakın bir noktada cami vardı. Bu camide yüksek sesle ezan okunuyordu. Ezan okuyan müezzin makama da uymadan kötü bir şekilde ezan okuyordu. Ezanı hakkıyla okuyamadığı için bu müezzini eleştiri mahiyette bir mesajdır” dedi. Müezzinle ilgili mahallinin de şikayetçi olduğunu söyleyen Kadıgil bu müezzinin sonrasında camiiden alındığını söyledi.

Kadıgil şu paylaşımlarda bulunmuştu:

Kimsenin dini inancına hakaret etme amacı olmadığını söyleyen Kadıgil, attığı tweetten sonra yanlış anlayanlardan da özür dilediğini söyledi.