AKP’yle CHP arasında sürdürülen koalisyon görüşmelerine ilişkin konuşan CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, "Yarın koalisyon olmazsa erken seçimin tek seçenek olması değil, her şeye hayır diyen MHP’nin belki AKP’ye Evet diyebileceğini, koalisyon görüşmesi yapabileceklerini de öngörüyoruz. O süreci de dikkatle, yapıcılıkla izleyeceğiz," dedi.

"KOALİSYON OLMAZSA BELKİ MHP, AKP'YE 'EVET' DİYEBİLİR"

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, toplantı öncesinde AKP ile CHP arasında süren koalisyona ilişkin açıklamalarda bulunarak gazetecilerin sorularını yanıtladı. Özel, iki parti arasında koalisyon olup olmayacağının yarın belli olacağını belirterek, "'Anayasa bana esneklik tanımıyor' diyen Cumhurbaşkanı aslında aklındaki bir takvimi işletmekte olduğu ile ilgili tüm eleştirileri teyit eden bir yaklaşım içinde olduğunu göstermiştir. Koalisyon masasına bakanlık sayılarını, isimlerini bir takım partimize yönelik beklentileri hiç dile getirmedik. Birilerinin elinde ülkenin direksiyonu, bizim elimizde kırmızı plakalı araçlarımızın direksiyonu ile ülkeyi yönetme peşinde değiliz. Koalisyon olmazsa belki MHP, AKP'ye evet diyebilecek" dedi.

"ÖNYARGILARIMIZDAN ARINMIŞ BİR ŞEKİLDE GİDİYORUZ"

"Yarın o masaya, tüm önyargılarımızdan arınmış bir şekilde, 14 tane ilkemiz 5 ana soruna çözüm getirecek 4 yıllık bir onarım hükümeti talebi ile oturacağız. Önyargılarımızdan arınmış bir şekilde sayın Davutoğlu'na bir koalisyon kurmak adına gidiyoruz" diyen Özel, şöyle konuştu:

"Gözleri anketlerde seçim barajını ve birkaç tane kanunu değiştirip kendileri için en uygun zamanda seçime gitme hevesi ile bir koalisyon arayanların ortağı biz olmayız. Hem mutfaktaki yangını hem de Türkiye'nin n dört bir yanına sıçramış olan yangını anların göz yaşlarını ve akan kanı durdurmak için kurulacak gerçek bir onarım hükümeti için yarın bütün güler yüzümüz, iyi niyetimiz ve bütün önyargılarımızdan arınmış bir şekilde sayın Davutoğlu'na bir koalisyon kurmak adına gidiyoruz. Yarın olsun hayır olsun."