CHP Grup Başkan Vekili Özgür Özel, Doğan grubuna ait tüm gazete ve televizyonların Demirören grubuna satılması için el sıkışıldığı haberi üzerine, “Rekabet Kurumu’nun doğru ve tarafsız karar vermesi durumunda bu satışa izin vermemesi gerekir. Bu satıştan endişeliyiz” dedi.

Çağdaş Ses’e konuşan CHP’li Özel, bu satışın büyük bir tekelleşme yaratacağını belirtti.

Özel şöyle devam etti: “Rekabet Kurumu’nun doğru ve tarafsız karar vermesi durumunda bu satışa izin vermemesi gerekir. Çok uzun yıllar basında çok güçlü bir geleneği olan Milliyet’in bu gruba satışı sonrası geldiği nokta ortadadır. ‘Basında Güven’ sloganıyla bilinen bir gazetenin şimdiki tirajı, yayın politikası, iktidarla olan ilişkileri ve tarafsızlığı tartışmalıdır. Bu satışı da bu kaygıyla değerlendiriyoruz…”

Yaşananların Türkiye’de ‘bir eksikliğe işaret ettiğini’ savunan Özel, “Örneğin İtalya’da Berlusconi’nin durumu gibi, farklı düzenlemelere gidilmesini gerekli kılmıştı. Farklı iş kollarında sermayesi olanların medya sahibi olmaması, sermayesi sadece basın yayın konusunda birikmiş kişilerin medya organlarını satın alabilmesi gibi etik ve yasal düzenlemeler var dünyada. Türkiye’nin bunları konuşması, tartışması gerekiyor. Ortaya çıkan son tablo iktidar lehine çok asimetrik bir durum yaratıyor” dedi.