CHP Grup Başkanvekili ve Manisa Milletvekili Özgür Özel, Başbakan Binali Yıldırım’a Ayhan Oğan’ın partiden ihraç edilmesi için çağrıda bulundu.

AKP'li Ayhan Oğan'ın "yeni bir devlet kuruyoruz, kurucu lideri Erdoğan'dır" sözlerine Başbakan Binali Yıldırım, "bizim partimizi bağlamaz" diye yanıt vermişti. Yıldırım'ın açıklamasına tepki gösteren CHP'li Özgür Özel, "madem rahatsızsın, disiplin sürecini başlat, partiden ihraç et, samimiyetini görelim" yanıtını verdi.

BAŞBAKAN NE DEMİŞTİ?

"Şaka mı yapıyorsunuz? Türkiye Cumhuriyeti devleti, 29 Ekim 1923'te kuruldu. O da Osmanlı Devleti'nin devamı olarak kuruldu. 16 Türk devleti var, bu Türk devletlerinin hepsi birbirinin devamıdır. Türkiye Cumhuriyeti de geçtiğimiz 94 yıl içerisinde gelişti, büyüdü ve bugün Allah'a şükür bölgesinde ve dünyada hatırı sayılan bir ülke haline geldi. Onun için kimin ne söylediğinin önemi yok, bazı televizyon programcılarının, yorumcularının söylediği laflar, bizim partimizi bağlamaz."

AYHAN OĞAN NE DEMİŞTİ?

CNN Türk’te Ahu Özyurt’un sunduğu Türkiye’nin Gündemi programının dün akşamki bölümünde ‘yeni devlet’ tartışması yaşandı. Programın konuklarından AK Parti Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) üyesi ve Sivil Alan Platformu Başkanı Ayhan Oğan, “Şimdi biz yeni bir devlet kuruyoruz, beğenin beğenmeyin bu yeni devletin kurucu lideri Tayyip Erdoğan'dır” demişti.