CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Erken seçim olasılığını değerlendiren Özel, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın erken seçim ile ilgili sözlerine ilişkin, “Öne çekerse cumhurbaşkanı değişecek biliyor. Rakamlar onu gösteriyor. O da biliyor seçimi kazanamayacağını. O, 50 artı 1 olmuyor.  Topluyorlar, topluyorlar büyümüyor, küçülüyorlar. MHP getirdiğinden fazla götürüyor. AKP ve MHP birlikteliği 50 artı 1’i değil şu anda 45’i bile geçemiyor” dedi.

Özel, Cumhurbaşkanı ve AKP lideri Tayyip Erdoğan’ın Arda Turan’ın nikahına gitmesine değinerek, şöyle dedi:

“Arda Turan’ın nikahına gitti Adalet ve Kalkınma Partisinin Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan cumhurbaşkanı sıfatıyla. Ve giderken sivil plakalı araçlar kullandılar. Arda Turan’ın düğününe Cumhurbaşkanı gitmelidir. Hatta düğünde bir hediye takılacaksa o da Cumhurbaşkanlığı ödeneğinden de alınmalıdır. Çünkü Cumhurbaşkanı tarafsızlık yemini etmiştir ve Türkiye Cumhuriyeti Devletini temsil etmektedir. Sivil plakaya gerek yok, forsuyla gitmeli. Milli futbolcuyu cumhurbaşkanlığı forsuyla da şereflendirmelidir. Bunda hiçbir sıkıntı yok. Sıkıntı Cumhurbaşkanlığı forslu arabanın Adalet ve Kalkınma Partisi'nin bir siyasi partinin il kongresine gitmesindedir. Sıkıntı Adalet ve Kalkınma Partisi Genel Merkezi'ne gitmesindedir. Arda Turan’ın düğünü milli futbolcunun düğünü tam da Cumhurbaşkanının resmi aracıyla gidecek düğündür ama AKP il kongreleri sivil plakayla gidilecek yerlerdir. Mümkünse, doğrusu hiç gitmemesidir, bunu savunuyoruz.”

AKP VE MHP’NİN SEÇİM İTTİFAKI

Seçim ittifakı teklifinin bugün Meclis Genel Kurulu’nda görüşülmeye başlanacağını hatırlatan Özel, şöyle konuştu:

“Bugün yapılan iş, belli iki parti için yapılmaktadır. İttifak yapan partilere avantaj sağlarken yapmayan partilere dezavantaj sağlamaktadır. Siyasi partilerin baraj sorunu çözülmediği için ittifak yapan bir parti yüzde 1 ile Meclis’e girebilirken ittifak yapmayan bir parti yüzde 9.99 oy alsa Meclis dışı kalmaktadır.

ERKEN SEÇİM TARTIŞMALARI

“Öne çekerse cumhurbaşkanı değişecek biliyor. Rakamlar onu gösteriyor. Panik bu. Ondan fırça atıyor. ‘Seçimi niye öne çekeyim kardeşim’ diyor. Görev süremi niye bitiriyorsunuz. O da biliyor seçimi kazanamayacağını. O, 50 artı 1 olmuyor. Topluyorlar, topluyorlar büyümüyor, küçülüyorlar. MHP getirdiğinden fazla götürüyor. AKP ve MHP birlikteliği 50 artı 1’i değil şu anda 45’i bile geçemiyor. Hepimiz bunu biliyoruz.

Kaynak: ANKA