CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce referandum çalışmaları kapsamında İzmir'e gitti. Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen mitingte yurttaşlarla buluştu.

'KEMAL SUNAL FİLMİ GİBİ'

Anayasa paketindeki değişiklikleri anlatan, değişikliğin olması halinde kararnamelerle ülkenin yönetileceğini söyleyen Muharrem İnce, "Ben böyle bir kararname düzeninde yaşamak istemiyorum. Al kararnameni başına çal, hayır diyorum. Kimin çocuğu milletvekili olacak, zenginin çocuğu. 18 yaşında, 20 bin TL maaşla askerlikten muaf olacak. Fakirin çocuğu Cudi'de de El Bab'ta şehit olacak. Hayır diyorum kardeşim hayır. Onlar neden 'evet' dediklerini anlatabiliyorlar mı, hayır. Neden, malına güvenmiyor. Mal defolu. Aynı Kemal Sunal filmi gibi, köpürmeyen sabun, kesmeyen jileti satmaya çalışıyorlar" diye konuştu.

'FETÖ DE BİR ZAMANLAR ARKADAŞIYDI'

Anayasa değişiklikleri üzerinden polislere, memurlara da seslenen Muharrem İnce, "Devlet memurlarına sesleniyorum. Sabahleyin kapının önüne konursunuz. Polise sesleniyorum. Ey fakirin fukaranın oğlu polis kardeşim, derse ki 'olağanüstü hal ilan etim. Bunlarda 'FETÖ'cü vardı, bütün polisi feshettim' derse bütün teşkilat işsiz kalırsın. Öğretmenlere sesleniyorum. Sakın 'bana bir şey olmaz' deme. 'FETÖ de onun bir zamanlar arkadaşıydı, bak gör halini" şeklinde konuştu.

HSYK'nın 13 üyesi olacağını, 6 üyesini Cumhurbaşkanının atayacağını, geri kalanını parti başkanı olarak getireceğini ileri süren Muharrem İnce, 'evet' denmesi durumunda, eyalet kurma yetkisinin de verileceğini savundu. 

'GALATASARAY HAKAN ŞÜKÜR'Ü 'FETÖ'CÜ OLDUĞU İÇİN ALMADI'

Konuşmasında Hakan Şükür'e de değinen Muharrem İnce, "Hakan Şükür'le milletvekilliği yaptım. Hakan Şükür'ü FETÖ'cü olduğu için Galatasaray almadı. İyi futbolcu olduğu için aldı, ama sen FETÖ'cü olduğu için milletvekili yaptın" dedi.