Evren Demirdaş/ DEMOKRAT HABER 

CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Fatma Köse, referandum çalışmaları kapsamında Elazığ'a geldi.

Ülkenin hakketmediği bir şekilde olağanüstü hal durumunda referanduma gittiğini belirten Köse,''Bu referandum ülkenin geleceğinin oylanacağı,çocuklarımızın geleceğinin oylanacağı bir referandum olacak.'' dedi.

'ADİL KOŞULLARDA REFERANDUMA GİTMİYORUZ'

Adil koşullarda referanduma gidilmediğini vurgulayan CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Köse,''Adil koşullarda mı gidiyoruz bu referanduma tabi ki de hayır.  Devletin bütün olanaklarını kullanan yapı  diğer tarafta ise ülkesinin geleceğine yönelik endişesi olan, ülkesinin geleceğine yönelik kaygıları olan bir yapıyla seçime gidiyoruz.

Ama bizim umudumuz tam çünkü biz bu halka güveniyoruz. Elazığ halkı özgürlüğüne düşkün, vatanına düşkün, bayrağına düşkün bir halk o nedenle bunun elimizden uçup gitmeyeceğine inanıyorum. Çünkü kurtuluş  mücadelesinde de Elazığ halkının direncini biliyorum Elazığ halkının kurtuluş mücadelesindeki çalışmalarını biliyorum.

Tam da  bu dönem ülkemizin bir kurtuluş mücadelesi verdiği bir dönemden geçiyoruz. Onun için  ben Elazığlı duyarlı vatandaşlarıma buradan seslenmek istiyorum, sandığa giderken ellerini  vicdanlarına koyarak oy kullanmalarını bekliyorum çünkü bu seçim bir parti seçimi değil bu seçimde biz ülkemizin geleceğini oylayacağız onun için bu seçim çok önemli bir seçim. 140 yıllık demokrasinin elimizden uçup gitmesine izin vermememiz gereken bir seçim bu anlamda ben Elazığ halkına gerçekten inanıyor ve güveniyorum'' şeklinde konuştu.

'ÜLKEMİZ TEK BİR KİŞİNİN İKTİDARINA SÜRÜKLENMEKTEDİR'

''Ülkemizde son dönemlerde  işsizliğin arttığı, ülkenin her tarafında terör olaylarının olduğu, çiftçinin fakirleştiği, benzinin 6 liraya,mazotun 5 liraya  çıktığı ekonominin  iflas ettiği bütün bu olumsuzlukları düzelteceğimize biz referanduma gidiyoruz. Bu ne kadar adil bunu ben halkımızın vicdanına bırakıyorum.

Ülkemiz anayasa değişikliği altında hükümdar yetkilerine sahip ama adı Cumhurbaşkanı olan bütün güçleri elinde bulunduran tek bir kişinin iktidarına sürüklenmektedir buna biz halk olarak rıza mı gösterelim. Anayasalar toplumsal uzlaşma metinleridir bu getirilmek istenen  sistemin bir meşrutiyeti yok çünkü bu sistemde uzlaşma olmamıştır hiç bir anayasa hazırlığının halkın görüşü alınmaksızın yapılmak istenen anayasa değişikliği halkımızın bir talebi olarak da ortaya çıkmamıştır.

Dolayısıyla Türk toplumu bu şekilde daha çok kurumlaştırılacak ve ayrıştırılacaktır. 15 yıldır bu hükümet neyi istedi de çıkaramadı hangi kanunu istedi de çıkarmadı. Ne oldu da bu terör 2012 yılından bu yana bu kadar tırmandı ve ülkemiz bu hale geldi. 15 yıldır tüm imkanlar ellerindeydi keşke o zaman terörü bitirebilselerdi. Onun için biz inandığımız bu yolda  örgütlerimizle mücadelemize devam edeceğiz. Kendini ülkesinin geleceğine yönelik hassasiyeti olan, endişesi olan bütün halkımızı davet ediyorum.'' 

'HALKIMIZIN SAĞDUYUSUNA İNANIYORUZ'

Anayasa paketini neden Anayasa Mahkemesine götürmedikleri konusunda açıklama yapan Köse,''Anayasa mahkemesine götüreceğiz diye açıklamamız olmadı süreci takip edeceğiz diye bir açıklamamız oldu. Sayın Genel Başkanımız dün özel bir kanalda bu konuyla ilgili açıklamada yaptı. Biz bu sürecin halkın vicdanıyla karar vereceğini bildiğimiz için anayasa mahkemesine gitmedik. Bu süreç bir partinin seçimi değil  bu süreç  ülkenin geleceğini oylayacağı bir seçim onun için biz halkımızın sağduyusuna inandığımız için bu süreci halka götürmenin daha doğru olacağını düşündüğümüz için anayasa mahkemesine gitmedik.'' dedi.

Geçtiğimiz günlerde başörtülü bir kadına yapılan saldırı hakkında da görüşlerini dile getiren Fatma Köse, başörtülü kadına yapılan saldırı sonrasında Genel Başkanımız saldırıya maruz kalan vatandaşımıza ziyarette bulundu. Nereden gelirse gelsin kadına yönelik şiddetin biz her türlüsüne karşıyız. Cumhuriyet Halk Partisinin hiçbir insanın kılığıyla,kıyafetiyle ilgili bir sorunumuz  yok herkes  nasıl bir şekilde giyinmek istiyor,hangi şekilde yaşamak istiyorsa Cumhuriyet Halk Partisinin her kesiminin saygısı vardır bununda bilinmesini isterim dedi.