AK Parti Ankara Milletvekili Murat Alparslan, Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) Üyesi Nurten Güngör ve Gençlik Kolları Seçim İşleri Başkanı Nureddin Çelik, Ramazan Bayramı dolayısıyla CHP Genel Merkezine ziyarette bulundu.

CHP’li Gök, ziyarette yaptığı konuşmada, olağanüstü hale sıcak bakmadıklarını belirterek, “Türkiye’nin bir an önce olağanüstü halden kurtularak, normal düzene geçmesi gerekiyor. Umarım 19 Temmuz’da biten olağanüstü halin süresi uzatılmaz” dedi.

ADALET VURGUSU

Gök ayrıca, bugünlerde en çok konuşulan kavramlardan birinin “adalet” olduğuna işaret ederek, bunun, bir devletin ayakta kalmasının, bütün yurttaşlarını bir arada tutmasının başlıca koşulu olduğunu kaydetti. Adalet konusunda herkesin bir sıkıntısı olduğunu ifade eden Gök, “İktidar partisinin sözcülerinden ya da milletvekillerinden sık sık duyuyoruz. Kimi zaman ‘Yeter artık’ deniyor, haksız tutuklamalar ya da tahliyeler konusunda. Bu gelinen noktada, yapılan anketlerde adalete duyulan güven, maalesef en altlarda yer alıyor. Şimdi bunu öne çıkartmak durumundayız” dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun öncülüğünde “adalet yürüyüşü” başlattıklarını ve son derece seviyeli ve saygın bir yürüyüş yaptıklarını dile getiren Gök, “Umuyor ve diliyorum ki Türkiye’de adalet herkes için tam ve eksiksiz uygulanabilir hale gelir” ifadesini kullandı.

‘SİZLERE DE TAVSİYE EDERİM’

Gök, ziyaret sırasında yürüyüşe kendisinin de katıldığını belirterek, “2 kilo vermiş durumdayım. Aslında vücut açısından yararları da var. Sizlere da tavsiye ederim. Arzu ettiğiniz aşamada kucaklarız sizi. Sıcakta yürüyoruz, günde 20 kilometre. Az da değil. Günde 18-20 kilometre.” dedi.

Konuklarının soruları üzerine Gök, bu tempoyla devam etmeleri halinde yürüyüşün 8 ya da 9 Temmuz’da tamamlanacağını aktardı ve yürüyüşe ilişkin bazı bilgiler verdi.

Gök, kamu düzeni açısından her türlü tedbiri hem kendilerinin hem de güvenlik güçlerinin aldığını ifade ederek, “Böyle bir tablo içinde uzun ince bir yolda yürüyoruz. Gündüz gece yürümüyoruz, gündüz yürüyoruz. Herkes olağanüstü bir dikkat gösteriyor. Ufak tefek şeyler oluyor ama görmezden geliniyor. Bir protesto hakkı herkesin vardır. Yürüyüşümüzü de protesto hakkı herkesin vardır” diye konuştu.