CHP Genel Başkan Yardımcısı Yasemin Öney Cankurtaran, "Başörtü yasağına karşı da sokakta adalet aranmadı mı? Demek ki gerektiğinde adalet sokakta da aranabiliyor" ifadesini kullandı.

Başbakan Yıldırım'ın, 28 Şubat döneminde başörtüsü yasaklarına karşı sokaklarda 'başörtüsüne özgürlük için el ele' adıyla yapılan yürüyüşleri hatırlayabileceğini belirten Cankurtaran, "Muhtemelen Sayın Yıldırım da bu yanlış yasağa karşı o günlerde yapılan yürüyüşleri desteklemiş, belki kendisi de katılmıştır. Başörtü yasağına karşı da sokakta adalet aranmadı mı? Demek ki gerektiğinde adalet sokakta da aranabiliyor." değerlendirmesinde bulundu. 

Cankurtaran, Başbakan Yıldırım'ın, Kılıçdaroğlu'nun yürüyüşüne yönelik 'çözüm yerinin sokak değil Meclis olduğu' yönündeki sözlerine işaret ederek, şöyle devam etti:

"İç tüzüğünü değiştirerek muhalefetin sesini daha fazla kısmayı planladığınız Meclis'i şimdi mi hatırladınız? Ya da hangi mahkemeler? AK Parti üyelerinin, yandaşlarının yargıç ve savcı olarak atandığı mahkemelerden adil kararlar çıkar mı?"

'KENDİSİ SAKLANDIĞI TÜNELDEN ÇIKIP DARBEYE KARŞI YÜRÜSEYDİ'

Cankurtaran, Yıldırım'ın, CHP'yi darbeye karşı yürümemekle suçladığını savunarak, şunları kaydetti:

"Sanırım Sayın Başbakan da o gece darbeye karşı yürümek yerine Ilgaz Dağı'ndaki bir tünelde saklanıyordu. Keşke kendisi saklandığı tünelden çıkıp darbeye karşı yürüseydi. CHP ilk anlarından itibaren darbeye karşı çıktı ve bu ruhla Yenikapı'da yer aldı. CHP, nasıl Yenikapı'da yer aldıysa en azından Sayın Yıldırım da CHP'nin adalet arayışına karşı saygılı olmasını bilmelidir."