CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Selin Sayek Böke, Karaman’da erkek öğrencilere cinsel istismardan tutuklanan Muammer B.’nin kurs verdiği evlerden birinin sahibi olan Ensar Vakfı’nı ‘sahiplenen’ Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu’na istifa çağrısında bulundu.

“Buna bir kere rastlanmış olması, hizmetleriyle ön plana çıkmış bir kurumumuzu karalamak için gerekçe olamaz” diyen Ramazanoğlu’na seslenen Böke, “Bakan çocukları korumak yerine bu faciaların ortaya çıktığı vakıfları korudu. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı koltuğunu Sema Ramazanoğlu dolduramıyor. Bir kere istifadan bir şey olmaz,” dedi.

Böke, “Kendisine bakanlığın tanımını yapmak isterim; bu bakanın görevi, çocuklarımızın her türlü ihmal ve istismardan korunmasını sağlamak. Kalbimizde derin yaralar açmış olan ve her gün yeni dosyalar eklenerek büyüyen bir çocuk istismarı faciası ile karşı karşıyayız. Bakan çocukları korumak yerine bu faciaların ortaya çıktığı vakıfları korudu,” diye konuştu.

Ramazanoğlu’nun bakanlık görevinde bulunduğu her an ‘ülkedeki çocukların güvende olmadığını’ savunan Böke, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı ve İçişleri Bakanı Efkan Ala’ya da istifa çağrısı yaptı.

RAMAZANOĞLU VE AVCI’NIN SÖZLERİ

Bakan Ramazanoğlu, “Buna bir kere rastlanmış olması, hizmetleriyle ön plana çıkmış bir kurumumuzu karalamak için gerekçe olamaz,” demişti.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Ramazanoğlu’nun sözlerinin bağlamından koparıldığını, bu tavrın, ‘ülkemize yönelik sürdürülen karalama kampanyasına alet edildiği’ söylemişti.

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı da Karaman’daki skandalın ardından “Topyekün bir camiayı töhmet altında bırakmak doğru değil,” demişti.