CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Selin Sayek Böke, Kemal Kılıçdaroğlu'nun önüne polis cenazesinde atılan mermiyle ilgili olarak, "Bir şehit cenazesinde Genel Başkanımızın önüne bir mermi atıldı. Bu mermi atılma protestosundan sonra iktidarda olanlar, bu konuyla ilgili ancak birkaç gün sonra açıklama yapabildiler.

“İşte bu mafyavari tutumları ve çakallıkları destekleyen bu sessizlik, bugün yeni çakalvari tavırların ortaya çıkmasına sebep oluyor. Bizler farklılıklarımızla yaşamak istiyoruz" dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Selin Sayek Böke, MYK toplantısının ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

İstanbul Trans Onur Yürüyüşü'ne yönelik 'yürütmeyiz' söylemlerini eleştiren Böke,"Birkaç gün sonra gerçekleşecek olan LGBTİ bireylerinin Onur Yürüyüşü'ne karşı, bir mafya grubu çıkmış, bu yürüyüşe engel olacağını açıkça ifade ediyor.

“Buradan Türkiye'nin hukuk kurumlarına sesleniyor. Takipte olduğumuzu da buradan açıkça ifade ediyoruz. Aynı olmayacağız, farklı olacağız, farklılıklarımızla birlikte yaşayacağız. Tek bir yurttaşın bile farklılıklarından dolayı hakarete uğramasına, tehdit edilmesine asla seyirci kalmayacağız" dedi.